4 foundation tips για να πεις «αντίο» στην ξηρή επιδερμίδα τον χειμώνα

Δυσκολεύεσαι να κάνεις τη βάση του μακιγιάζ σου γιατί αισθάνεσαι την επιδερμίδα σου ξηρή; Υπάρχει λύση!

Είναι επίσημα Δεκέμβριος, έφτασε ο χειμώνας και τον υποδεχόμαστε με τα κρύα του και την πολλή υγρασία του. Τα μαλλιά μου ένα σοκ το έχουν πάθει! Από εκεί καταλαβαίνεις τι υγρασία υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Εκτός αυτού όμως, η ψύχρα και τα έντονα κρύα σηματοδοτούν την αρχή των άπειρων αναζητήσεων στο Internet για τους λάτρεις του μακιγιάζ, αναζητώντας το καλύτερο foundation που υπάρχει στην αγορά για… ξηρό δέρμα.

Όπως και τα χέρια, έτσι και η επιδερμίδα τον χειμώνα γίνεται πιο ξηρή και μερικές φορές ίσως ξεφλουδίζει. Αυτό φυσικά, δεν είναι καθόλου ευχάριστο αφού το δέρμα ταλαιπωρείται και αυτό είναι επίπονο σε κάποιες περιπτώσεις. Εκεί είναι και το σημείο που αναζητάς απεγνωσμένα την κάλυψη των «χειμερινών προβλημάτων» αλλά εδώ θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί το δέρμα είναι ευαίσθητο!

shave yourleg 1

5 tips για να απαλλαγείς από τους ερεθισμούς μετά το ξύρισμα (+πώς θα το κάνεις σωστά next time)

Πες αντίο στην ξηρότητα!

Η επιλογή της σωστής βάσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά αναμφισβήτητα οι δύο πιο σημαντικοί είναι ο τόνος και ο τύπος του δέρματός σου. Προτού βρεις τη σωστή απόχρωση που σου ταιριάζει απόλυτα, θα πρέπει πρώτα να βρεις ακριβώς τη σωστή φόρμουλα που ταιριάζει με τον τύπο του δέρματός σου και όχι κάποια που να ταιριάζει σχεδόν.

«Ο τύπος δέρματος μπορεί να επηρεάσει τη φόρμουλα βάσης που επιλέγει κάποιος», αναφέρουν οι ειδικοί. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσες έχουν πολύ ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα. Η ξηρότητα και το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας σου, μπορεί να «σαμποτάρουν» το μακιγιάζ σου, αλλά αυτό μπορεί να σταματήσει να συμβαίνει.

foundation tipskeimeno

Υπάρχουν εύκολα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις και φυσικά, να αποτρέψεις ή να αντιμετωπίσεις αυτήν την ξηρότητα. Σου έχω 4 πολύ χρήσιμα tips βάσης για ξηρό δέρμα που σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμα τώρα τον χειμώνα. Λέμε ναι στην ενυδατωμένη επιδερμίδα ανεξαρτήτως εποχής οπότε… κράτα σημειώσεις!

Προετοίμασε την επιδερμίδα σου απλώνοντας την ενυδατική σου κρέμα

Είναι καλύτερα να αντιμετωπίζεις τα «προβλήματα» του δέρματός σου, παρά να τα αποφεύγεις! Όλα ξεκινούν με τη φροντίδα και την περιποίηση της επιδερμίδας. Μια skincare routine ή έστω μια ενυδατική κρέμα αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της επιδερμίδας και την ενυδάτωσή της.

dry skin copy

Επομένως, είναι σημαντικό να καλύψεις τις ανάγκες ενυδάτωσης του δέρματός σου πριν σκεφτείς τι είδους βάση θα χρησιμοποιήσεις. Την ξηρότητα θα την αντιμετωπίσεις ενυδατώνοντας συχνά την επιδερμίδα σου με συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ και τα κεραμίδια.

Λαδάκι προσώπου

Εάν είσαι επιρρεπής στην ξηρότητα, σκέψου να εντάξεις ένα λαδάκι προσώπου στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Συχνά περιέχουν αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα που βοηθούν στη θρέψη του δέρματος, διατηρώντας την επιδερμίδα υγιή και αποτρέποντας την απώλεια υγρασίας.

Το marula oil ή το αμυγδαλέλαιο είναι πιο πλούσια σε λιπαρά οξέα και θα τα λατρέψεις. Ιδανικά, θα πρέπει να το χρησιμοποιείς στο βραδινό skincare σου για να δρα κατά τη διάρκεια του ύπνου κάνοντας τα μαγικά του!

Απόφυγε τα matte foundation και τις πούδρες

Καλό θα ήταν να αποφύγεις οποιοδήποτε foundation που διατίθεται σε φόρμουλα πούδρας ή υπόσχεται ματ φινίρισμα, καθώς αυτοί οι τύποι foundation θα καταφέρουν μόνο να τονίσουν την ξηρότητά σου ακόμα περισσότερο.

Αν πάλι δεν έχεις άλλο foundation ή γενικά προτιμάς αυτού του είδους φόρμουλες, τότε υπάρχει τρόπος για να κάνει το μέικ-απ σου πιο ενυδατικό. Το κόλπο είναι να αναμείξεις τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σου με το foundation σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναμείξεις το μέικ-απ με την ενυδατική σου κρέμα ή το ενυδατικό λαδάκι του προσώπου σου. Το αποτέλεσμα; Ονειρικό!

Foundation με ενυδατικά συστατικά

Αν ο τύπος του δέρματός σου είναι ξηρός, τότε θα ξετρελαθείς και θα απολαύσεις την αίσθηση (και κυρίως τα αποτελέσματα) των υγρών και creamy foundation.

Οι φόρμουλες που περιέχουν νερό βοηθάνε το δέρμα να «ξεδιψάσει» και φυσικά το κάνουν πιο ενυδατωμένο! Τα καλύτερα θεμέλια για ένα ξηρό δέρμα είναι αυτά που όχι μόνο παρέχουν την κάλυψη που θέλεις αλλά έχουν και ενυδατικά οφέλη.



Τώρα ξέρεις πώς να αντιμετωπίσεις την ξηρότητα που δημιουργείται στην επιδερμίδα λόγω του χειμώνα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επιδερμίδα σου χρειάζεται full ενυδάτωση τον χειμώνα - 10 κρέμες για να διαλέξεις

Αντίο μαύροι κύκλοι! 10 concealers για να λάμψει το βλέμμα σου

=

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved