Σπάνε εύκολα οι άκρες των μαλλιών σου; Κάνε το πείραμα και δες τι φταίει

Ένα βίντεο στο TikTok θα σου δείξει τι... παίζει με τα μαλλιά σου!

Η κολλητή μου φίλη πριν λίγες ημέρες με ρώτησε να της προτείνω ένα προϊόν ειδικό για τον τύπο μαλλιών της. Εγώ φυσικά και δεν ήξερα. Δεν είμαι, άλλωστε, hair expert για να γνωρίζω με ακρίβεια τον τύπο μαλλιών της κολλητής μου, αλλά ούτε και τον δικό μου.

Εννοείται πως με έφαγε η περιέργεια να μάθω τι τύπο μαλλιών έχω και το μόνο που έκανα ήταν να ψάξω…Nα ψάξω πολύ! Και κάτι βρήκα λοιπόν, που με βοήθησε να μάθω αν τα προϊόντα που χρησιμοποιώ για τα μαλλιά μου είναι ιδανικά γι’ αυτά.

six remover 1

Το σωστό ντεμακιγιάζ έχει και τα μυστικά του - Πώς θα γίνεις expert

Τι έκανα; Το πείραμα! Ναι, ναι καλά είδες. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα ποτήρι νερό και μία τρίχα από τα μαλλιά σου. Ιδανικά, τα μαλλιά σου πρέπει να είναι καθαρά, δηλαδή, να μην έχουν κανένα προϊόν styling πάνω τους.

Τι πρέπει να κάνεις

Ξεκίνησε χτενίζοντας τα μαλλιά σου και από τις τρίχες που θα πέσουν (έστω και μια θα πέσει, ειδικά αυτή την εποχή που είναι περίοδος τριχόπτωσης), πάρε λίγες και ρίξε τις μέσα σε ένα ποτήρι με νερό.

https://www.instagram.com/p/CDPfswXh80C/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Low porosity

Υπάρχουν τρία είδη τρίχας. Αν παρατηρήσεις γι’ αρχή ότι η τρίχα σου παραμένει στην επιφάνεια του ποτηριού τότε αυτό σημαίνει ότι τα μαλλιά σου είναι low porosity. Δηλαδή; Τα λέπια της τρίχας είναι κλειστά, οπότε δεν απορροφούν εύκολα τα προϊόντα που βάζεις. Συγκεκριμένα, δεν εισέρχονται στο εσωτερικό του μαλλιού αλλά παραμένουν πάνω στην τρίχα, στην επιφάνειά της.

High porosity

Επόμενος τύπος; Τα high porosity μαλλιά. Πώς το καταλαβαίνεις αυτό; Αν δεις ότι η τρίχα των μαλλιών σου έχει πάει στον πάτο του ποτηριού. Τότε, τα λέπια και οι ίνες της τρίχας παραμένουν συνεχώς ανοιχτά και γι΄αυτόν τον λόγο δέχονται οποιοδήποτε προϊόν τους βάλεις.



Αυτός ο τύπος μαλλιών έχει και τα θετικά του, αλλά και τα αρνητικά του. Μπορεί η τρίχα σου να δέχεται όλα τα προϊόντα αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή που θα κάνεις προς αυτά, γιατί ό,τι απλώνεις εισχωρεί βαθιά μέσα στην τρίχα. Προσοχή δε στα εργαλεία hairstyling, καθώς σπάνε πολύ πιο εύκολα τα μαλλιά.

Normal porosity

Ο πιο... εύκολος τύπος μαλλιών είναι τα μαλλιά με normal porosity τρίχα. Αν, λοιπόν, δεις τα μαλλιά σου να μένουν στη μέση του ποτηριού, έχεις normal porosity. Αυτό σημαίνει ότι τα λέπια της τρίχας δεν είναι ούτε πολύ κλειστά, ούτε όμως και πολύ ανοιχτά με αποτέλεσμα να απορροφούν όσα προϊόντα είναι απαραίτητα και χρειάζεται η τρίχα σου. Τόσο όσο δηλαδή!



Κάνε το πείραμα λοιπόν και μάθε και εσύ σε ποιον τύπο ανήκει η δική σου τρίχα. Εύκολο έτσι;

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved