5 style icons που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις

Διάβασε τη λίστα και πες μας τη γνώμη σου!

Τη σημερινή εποχή, οι τάσεις της μόδας αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη και οι σχεδιαστές κυκλοφορούν περισσότερες συλλογές τον χρόνο απ’ όσες μπορεί να αντέξει η βιομηχανία. Τα πράγματα όμως δεν ήταν πάντα έτσι. Γυναίκες που υπήρξαν τα μεγαλύτερα fashion icons, όπως η Coco Chanel και η Audrey Hepburn, δεν ακολούθησαν τις επιταγές της μόδας της εποχής τους, αλλά καθόρισαν τις τάσεις, επιφέροντας έτσι ριζικές αλλαγές στο καθημερινό ντύσιμο εκατομμυρίων γυναικών.

Μέχρι σήμερα το στυλ και η φινέτσα αυτών των γυναικών επηρεάζουν γυναίκες παγκοσμίως. Όπως είπε άλλωστε και ο Yves Saint Laurent, «η μόδα ξεθωριάζει, αλλά το στιλ παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο».

https://www.instagram.com/p/CVvZSABlFNU/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

6 fashion trends που θέλουμε να επιστρέψουν

Ας κάνουμε, λοιπόν, μία αναδρομή για να θυμηθούμε 5 style icons που επηρέασαν ουσιαστικά τη μόδα και κατάφεραν να μείνουν για πάντα στην ιστορία της.

1. Coco Chanel

Η Coco Chanel είπε κάποτε: «Η μόδα αλλάζει, το στυλ παραμένει». Η Coco έκανε τα πρώτα της βήματα στον κόσμο της μόδας κατασκευάζοντας καπέλα και έφερε επανάσταση στη βιομηχανία της μόδας, αφού ήταν η πρώτη γυναίκα που φόρεσε παντελόνια δημόσια. Παραμένει ένα από τα σύμβολα του κλασικού, διαχρονικού chic.



2. Audrey Hepburn

Η ηθοποιός είναι η επιτομή της φινέτσας και της κομψότητας και θεωρείται από πολλούς μια από τις ομορφότερες γυναίκες όλων των εποχών. Μας δίδαξε στυλ και πολλές γυναίκες τη θεωρούν ακόμη και σήμερα πρότυπο γυναικείου ντυσίματος. Η Audrey ήταν μάλιστα η γυναίκα που έκανε μόδα το little black dress μετά την iconic εμφάνιση της ως Holly Golightly στην ταινία Breakfast at Tiffany’s.



3. Jacky Kennedy Onassis

Η Jackie Kennedy είναι ένα από τα μεγαλύτερα fashion icons όλων των εποχών και μια από της γυναίκες που άφησαν το δικό τους στίγμα στην ιστορία. Το στυλ της ήταν κλασικό και κομψό. Λάτρευε τα κομψά Chanel κοστούμια, τα πολύχρωμα καπέλα, τα εντυπωσιακά κοσμήματα αλλά και τα μεγάλα στρογγυλά γυαλιά ηλίου.



4. Marilyn Monroe

Η Marilyn Monroe ήταν το απόλυτο είδωλο της δεκαετίας του ’50 και ακόμη και σήμερα αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς σχεδιαστές αλλά και για beauty brands. Τα χαρακτηριστικά κοντά, ξανθά, σγουρά μαλλιά της έγιναν μόδα. Κατάφερε να αποδείξει πως στυλ και sex appeal μπορούν να συνδυαστούν με χάρη.



5. Grace Kelly

H Grace Kelly από μεγάλη σταρ του Hollywood έγινε πριγκίπισσα του Μονακό. Εκτός από αυτό όμως, θεωρείται μία από τις γυναίκες που είχαν τεράστιο influence στον κόσμο της μόδας. Υπήρξε έμπνευση για πολλούς σχεδιαστές ανά τον κόσμο. Η γνωστή σε όλους «the Kelly bag» του οίκου Hermès δημιουργήθηκε χάρη σε αυτήν. Τη φορούσε πάρα πολλές φορές και έγινε ακόμα πιο διάσημη όταν η Grace Kelly τη χρησιμοποιούσε για να κρύψει την εγκυμοσύνη της από τους φωτογράφους το 1956.



Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: AP News

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved