Ψαλίδα στα μαλλιά: 7 tips για να απαλλαγείς μια για πάντα

Τα σωτήρια μυστικά που θα σου χαρίσουν υπέροχα, υγιή μαλλιά με τέλειες άκρες!

Τα μαλλιά είναι βασικό κομμάτι της εμφάνισης για όλες μας. Για σκέψου… Όταν έχεις μια bad hair day και κοιτάζεσαι στον καθρέφτη δεν θέλεις να σε δει άνθρωπος.

Αντιθέτως, όταν λάμπουν τα μαλλιά σου και έχουν κάτσει όμορφα, η διάθεσή σου αλλάζει προς το καλύτερο σε χρόνο dt. Τι σου λέω… Τα μαλλιά μάς καθορίζουν!

5 κοινοί μύθοι για την ψαλίδα στα μαλλιά

Εχθρός η… ψαλίδα

Και μπορεί να μην έχεις μια bad hair day σήμερα, όμως υπάρχει περίπτωση να παρατήρησες ότι η ψαλίδα σου έχει φτάσει σε άλλο level. Ψυχραιμία, girl! Όλες το έχουμε πάθει αυτό κάποια στιγμή.

Και- εννοείται-πως φταίμε. Βλέπεις, κάθε τι που κάνουμε στα μαλλιά μας τα επηρεάζει. Μήπως, λοιπόν, τελευταία δεν τα έχεις ενυδατώσει όσο θα έπρεπε; Ή μήπως τα καις καθημερινά;

via GIPHY

Δεν χρειάζεται πανικός. Μπορείς να εξαφανίσεις την ψαλίδα και να έχεις ξανά υγιή μαλλιά, αρκεί βέβαια να ακολουθήσεις τα tips που σου έχω παρακάτω.

Τα tips για να απαλλαγείς από την ψαλίδα

#1 Μην τρίβεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα μετά το λούσιμο

Αυτές οι κινήσεις μόνο κακό μπορούν να κάνουν στα μαλλιά σου και σίγουρα να οδηγήσουν σε σπάσιμο της τρίχας.

#2 Απόφυγε να χρησιμοποιείς συνέχεια πιστολάκι

Η θερμότητα οδηγεί στην εμφάνιση ψαλίδας. Γιατί, λοιπόν, να χρησιμοποιείς συνέχεια πιστολάκι. Προτίμησε, μέχρι τουλάχιστον να πιάσουν τα πρώτα κρύα, να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά.

#3 Πριν χρησιμοποιήσεις εργαλεία hairstyling βάλε spray κατά της θερμότητας

Η θερμότητα ταλαιπωρεί πολύ την τρίχα. Ειδικά, μάλιστα, αν χρησιμοποιείς συνέχεια πρέσα ισιώματος ή ψαλίδι για μπούκλες… θα έχεις θέμα. Γι’ αυτό, κάθε φορά που θέλεις να φτιάξεις ένα ωραίο χτένισμα στα μαλλιά σου μην ξεχνάς να τα ψεκάζεις με spray κατά της θερμότητας.



#4 Μην ξεχνάς τη μάσκα μαλλιών και το conditioner

Τα μαλλιά με ψαλίδα χρειάζονται ενυδάτωση. Μην ξεχνάς, λοιπόν, εναλλάξ στα λουσίματά σου, να χρησιμοποιείς μάσκα μαλλιών και conditioner.

Μη φεύγεις! Στην gallery σού έχω τρία ακόμη tips για να καταφέρεις να απαλλαγείς από την ψαλίδα.

Cover photo: @missysueblog

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved