Πώς θα καθαρίσεις εύκολα και σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ

Όσο πιο συχνά τόσο το καλύτερο.

Το μακιγιάζ είναι μια από τα πιο αγαπημένες ασχολίες όλων των κοριτσιών ανεξάρτητα από το πόσα πολλά προϊόντα χρησιμοποιούν. Καθεμία από εμάς, άλλωστε, θέλει να δείχνει όμορφη και περιποιημένη.

Τα καλλυντικά μας είναι πολύτιμα κομμάτια του νεσεσέρ μαζί με τα σφουγγαράκια και τα πινέλα του μακιγιάζ. Δυστυχώς, όμως, μαζεύουν πολλά μικρόβια και βακτήρια που αν δεν απομακρυνθούν θα μεταφερθούν αργότερα στο πρόσωπό μας.

3 DIY φυσικά conditioner μαλλιών που θα λατρέψεις

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τα πινέλα του μακιγιάζ



Τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του makeup είναι αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλες οι κοπέλες σε καθημερινή βάση. Όσο τα κρούσματα covid-19 συνεχίζουν να αυξάνονται έχουμε έναν παραπάνω λόγο να τηρούμε σχολαστικούς τους κανόνες υγιεινής.

Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να καθαρίζουμε ό,τι βάζουμε στο δέρμα μας σωστά και συχνά.

Πώς θα καθαρίσεις πανεύκολα τα πινέλα σου



Aρχικά να σου πω πως ιδανικά θα πρέπει να πλένεις καθημερινά τα πινέλα σου ή μετά από κάθε χρήση. Ωστόσο αν το κάνεις 2 φορές την εβδομάδα είναι προτιμότερο από το να το αφήσεις για αργότερα.

Τα πινέλα (και τα σφουγγαράκια του makeup) καλό είναι να πλένονται καθημερινά, γιατί μαζεύουν πολλα βακτήρια, που αργότερα θα μεταφερθούν στο πρόσωπό σου.

Πώς θα το κάνεις

3 DIY φυσικά conditioner μαλλιών που θα λατρέψεις

via GIPHY


Είναι πολύ πιο απλό απ' όσο νομίζεις. Πάρε κάθε βρώμικο πινέλο του μακιγιάζ και βάλ' το κάτω από το νερό της βρύσης με τις τρίχες να κοιτούν προς τα κάτω και τη λαβή προς τα πάνω.

Βάλε στην παλάμη σου λίγο ήπιο σαμπουάν. Κάνε κυκλικές κινήσεις στο χέρι σου μέχρι το πινέλο να καθαριστεί εντελώς.

Ξέπλυνέ το με άφθονο χλιαρό νερό και τοποθέτησέ το σε μια καθαρή πετσέτα. Άφησέ το να στεγνώσει καλά.

Διαφορετικά, μπορείς να αγοράσεις τα ειδικά spray καθαρισμού πινέλων που υπάρχουν στα καταστήματα καλλλυντικών. Ψέκασε καλά κάθε σφουγγάρι και πινέλο και σκούπισέ το σε ένα κομμάτι χαρτί.

Πηγή κεντρικής: @cosmic_brushes

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved