Μαθήτριες Λυκείου διακρίθηκαν σε παγκόσμιο διαγωνισμό για τη δημιουργία οικολογικού κραγιόν

Η Αριάδνη-Ανθή και η Στεφανία έκαναν τη χώρα μας υπερήφανη!

Είναι κι αυτά τα νέα που όταν τα ακούς νιώθεις περήφανη για τη χώρα στην οποία ζεις. Μετά από τόσες δυσκολίες που έχουμε περάσει τον τελευταίο χρόνο, μετά από πολλές δυσάρεστες ειδήσεις, ήρθε ένα φανταστικό νέο για την Ελλάδα μας. Δύο μαθήτριες Λυκείου κέρδισαν σε παγκόσμιο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας παρουσιάζοντας το πρώτο οικολογικό κραγιόν.

Η Αριάδνη-Ανθή Παπούλη και η Στεφανία Βασιλειάδου είναι δύο έφηβα κορίτσια που κατάφεραν να κάνουν τη χώρα μας να διακριθεί για πρώτη φορά σε έναν τέτοιον διαγωνισμό. Μάλιστα, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που πήρε διάκριση στην εν λόγω διοργάνωση.

Τα 15χρονα κορίτσια, που φοιτούν στην Α’ Λυκείου, εμφανίστηκαν στην εκπομπή «Το Πρωινό» της Φαίης Σκορδά και αποκάλυψαν τους δύο λόγους που τις οδήγησαν στη δημιουργία του πρώτου οικολογικού κραγιόν. Εκτός, λοιπόν, από το γεγονός ότι τους αρέσει να πειραματίζονται με το μακιγιάζ- όπως είπαν-, σημαντικό ρόλο στην καινοτομία τους έπαιξε και το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής του πλανήτη.

Η Αριάδνη-Ανθή και η Στεφανία εξήγησαν πως θέλουν να συμπεριλάβουν τη βιωσιμότητα στη βιομηχανία των καλλυντικών και έτσι αποφάσισαν να φτιάξουν αυτό το πρωτοπόρο κραγιόν. Τι είναι, όμως, το συγκεκριμένο κραγιόν; Στην ουσία, πρόκειται για μία βάση κραγιόν, η οποία επαναχρησιμοποιείται και, μάλιστα, είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα μέταλλα, ενώ τα ανταλλακτικά στέκονται πάνω σε βάση που είναι κατασκευασμένη από μπαμπού.

Στα παρακάτω βίντεο θα μπορέσεις να δεις όσα είπαν οι δύο μαθήτριες στην εκπομπή του ANT1 και θα μάθεις τα πάντα γύρω από το πρώτο οικολογικό κραγιόν!





Διάβασε ακόμα: #Breaking! Η Selena Gomez έγινε ξανθιά

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved