4 πράγματα που θα πρέπει να ξέρεις για τους πόρους του δέρματος

Αυτά τα βήματα θα τους κάνουν τους πόρους σχεδόν αόρατους .

Το μέγεθος των πόρων δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σε ανησυχεί η να σε τρομάζει. Είναι απόλυτα φυσιολογικό οι πόροι να είναι ορατοί, ειδικά σε λιπαρές περιοχές όπως το πηγούνι, η μύτη και το μέτωπο. Δες παρακάτω τους τρόπους που μπορείς να τους μειώσεις και να τους κάνεις λιγότερο αισθητούς.

  1. Κράτησε τους πόρους καθαρούς.

Μετά το τέλος της ημέρας, φρόντισε την επιδερμίδα σου. Η συσσώρευση των ρύπων μπορεί να φράξει και τους πόρους. Είναι λοιπόν σημαντικό να φροντίζεις ώστε η επιδερμίδα να διατηρείται καθαρή καθημερινά. Με την βοήθεια ενός δερματολόγου, επίλεξε ένα καθαριστικό που είναι κατάλληλο για του πόρους και για τον τύπο του δέρματός σου.

  1. Προσοχή με τις black masks

Ενώ μπορεί να υπάρχει μια αρκετά μεγάλη ικανοποίηση με τους πόρους μετά την χρήση μιας μαύρης μάσκας, υπάρχει και ο κίνδυνος να βλάψεις και να ερεθίσεις την επιδερμίδα σου. Μίλα με τον δερματολόγο και συμβουλέψου τον πριν κάνει τέτοια μάσκα. Το πιο πιθανό είναι να σου προτείνει μια φαρμακευτική κρέμα που βοηθάει και στην ακμή.

  1. Κράτα την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη.

Πάρα το νεαρό της ηλικίας σου μην αποφεύγεις την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείς καθαρό και ενυδατωμένο το πρόσωπο. Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιείς τις κρέμες της μαμάς σου. Προμηθεύσου, με την καθοδήγηση του δερματολόγου ή του φαρμακοποιού, την πιο κατάλληλη κρέμα για την ηλικία σου.

  1. Σταμάτα να ζουλάς πόρους και σπυράκια.

Το ξέρω ότι όταν βλέπεις έναν πόρο δεν σου είναι εύκολο να κρατηθείς και να μην ζουλήξεις την περιοχή αλλά θα πρέπει να το κάνεις! Έχε στο νου σου ότι αυτή η ενέργεια εγκυμονά κινδύνους και είναι πολύ πιθανό να προκαλέσεις κάποια φλεγμονή ή μόλυνση στο πρόσωπό σου.

Διαβάστε επίσης: Πράγματα που κάνεις λάθος και επιδεινώνουν την ακμή σου!

5 εύκολα κόλπα για λευκά δόντια μέσα σε λίγα λεπτά!

Piercing: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν το κάνεις

Έχεις προπόνηση; Να τι πρέπει να έχεις οπωσδήποτε μέσα στην αθλητική σου τσάντα!

Το πρωινό smoothie της Ελισάβετ Αϊνατζόγλου που θα λατρέψεις και εσύ!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved