Η TikToker που καταπολεμά την ακμή με μάσκες ασπιρίνης

Μια χρήση του φαρμάκου που αγνοούσαμε μέχρι και σήμερα.

Η TikToker που καταπολεμά την ακμή με μάσκες ασπιρίνης

Όπως πολύ καλά γνωρίζεις από τη στιγμή που το TikTok μπήκε στις ζωές μας, όλα είναι λίγο διαφορετικά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αγαπάμε αυτή την εφαρμογή αφού εκτός από τα αστεία βίντεο, έχει πολλά χρήσιμα hacks μόδας, ομορφιάς και μαγειρικής.

Η ακμή είναι ένα ζήτημα το οποίο ταλαιπωρεί αρκετά κορίτσια στην εφηβεία, όπου είναι πιθανότερο να έχεις δερματικά ξεσπάσματα. Μια TikToker η Mallory Le, έγινε viral όταν πόσταρε στον λογαριασμό της ένα βίντεο στο οποίο μας δείχνει πώς να διώξουμε την ακμή κάνοντας μάσκες ομορφιάς με ασπιρίνη. Ναι, καλά διαβασες!

Συγκεκριμένα στο βίντεο την βλέπουμε να παίρνει 2 δισκία ασπιρίνης και να τα διαλύει σε λίγο νερό. Στη συνέχεια απλώνει το μείγμα στο πρόσωπό της και το αφήνει για περίπου τρία λεπτά πριν ξεπλύνει καλά. Το βίντεο έχει πάρει 1,3 εκατομμύρια προβολές μέχρι σήμερα και 84,7 χιλιάδες likes από τους χρήστες του ΤikTok.

Εμείς αναρωτιόμαστε αν αυτό το hack έχει αποτέλεσμα όμως το σίγουρο είναι ένα: H κάθε κοπέλα έχει διαφορετικό τύπο δέρματος και η ακμή δεν έχει μια μόνο θεραπεία κατάλληλη για όλες.

Μην δοκιμάσεις ποτέ κάτι χωρίς να συμβουλευτείς το γιατρό σου αφού είναι προτιμότερο να είσαι ασφαλής παρά να ρισκάρεις με το πρόσωπό σου. Ο κύριος λόγος είναι επειδή το ακετυλοσαλικυλικό οξύ που περιέχει η ασπιρίνη, είναι πάρα πολύ σκληρό για το δέρμα σου. Μπορεί να οδηγήσει σε ερυθρότητα ακόμη και ξεφλούδισμα.