Βλέπεις το δέρμα σου ξηρό και αφυδατωμένο; Όλα όσα πρέπει να κάνεις

Οι 4 καλύτερες συμβουλές σύμφωνα με τους ειδικούς της ομορφιάς.

Την περίοδο του καλοκαιριού είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν μέρες που ξυπνάς και το δέρμα σου βλέπεις να είναι σε κακή κατάσταση. Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας είναι οι κυριότεροι λόγοι για αυτό το πρόβλημα ομορφιάς.

Η επιδερμίδα σου ταλαιπωρείται ανεξάρτητα από το πόσες φορές ενυδατώνεις το δέρμα σου ή πόσο συχνά εφαρμόζεις μακιγιάζ, με αποτέλεσμα να φαίνεται θαμπή, ξηρή και αφυδατωμένη.

Εάν δεν έχεις βιώσει ποτέ αυτό το ζήτημα, τότε θεώρησε τον εαυτό σου εξαιρετικά τυχερό. Αν ανήκεις όμως σε αυτές που θέλουν να δουν και πάλι απαλό και μεταξένιο το δέρμα τους, έχουμε μερικές φοβερές συμβουλές. Συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις τα πάντα.

1) Μη χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα

Είναι πολύ συνηθισμένο να πιστεύεις ότι όταν το δέρμα σου δεν είναι σε καλή κατάσταση, πρέπει να χρησιμοποιείς περισσότερα προϊόντα. Η αλήθεια όμως είναι πως αυτό θα ερεθίσει το δέρμα σου ολοένα και πιο πολύ. Προσπάθησε να εφαρμόζεις λιγότερα προϊόντα και επίλεξε συστατικά που γνωρίζεις ότι έχουν αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σου.

2) Απόφυγε το υπερβολικό μακιγιάζ

Εντοπίζεις ένα σπυράκι και αμέσως το καλύπτεις με στρώματα μακιγιάζ; Απόφυγε να το κάνεις αυτό και κράτησε το μακιγιάζ σου όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ. Μια ενυδατική κρέμα με χρώμα και λίγο concealer θα σου δώσουν την επιθυμητή κάλυψη. Επιπλέον το δέρμα σου θα έχει την ευκαιρία να αναπνεύσει και να θεραπευτεί χωρίς περαιτέρω ερεθισμό.

3) Μην ξεχνάς την ενυδατική

Εάν έχεις ξηρό δέρμα, τότε το πρώτο πράγμα που δεν πρέπει να ξεχάσεις είναι η ενυδατική σου κρέμα. Χρησιμοποιώντας μια καλής ποιότητας ενυδατική σύμφωνα με τον τύπο του δέρματός σου, το βοηθάς να επανλέθει. Ψάξε για μια κρεμώδη κρέμα εάν έχεις πολύ αφυδατωμένο δέρμα και επίλεξε ένα πιο ελαφρύ gel εάν έχεις λιπαρό τύπο δέρματος.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved