Κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά; Δες πώς θα ξυπνήσεις καλοχτενισμένη

Κι όμως γίνεται!

Τα μαλλιά είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στον κόσμο της ομορφιάς. Όλα τα κορίτσια παλεύουμε καθημερινά για να έχουμε μακριά, λαμπερά μαλλιά που δείχνουν υγιή και περιποιημένα. Η αλήθεια είναι πως εν μέσω καλοκαιριού και καύσωνα το να δείχνεις καλοχτενισμένη δεν είναι πάντα η πιο εύκολη υπόθεση.

Σίγουρα έχει τύχει αρκετές φορές να πας στο κρεβάτι με βρεγμένο κεφάλι και να ξυπνήσεις με σγουρά, φριζαρισμένα μαλλιά το επόμενο πρωί. Οι ειδικοί υποστηρίζουν να μην κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά γιατί τότε είναι πιο αδύναμα με αποτέλεσμα να δέχονται όλη την τριβή που προκαλεί το στριφογύρισμα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Αυτό σημαίνει ότι θα λούζεις τα μαλλιά σου μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας ή θα τα στεγνώνεις υποχρεωτικά ακόμη και μετά από μια κουραστική μέρα; Φυσικά και όχι! Έχουμε κάποια έξυπνα tips που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά χωρίς να τα καταστρέψεις και κυρίως για να μην ξυπνήσεις σαν ξεμαλλιασμένη.

1) Χρησιμοποίησε ένα ενυδατικό προϊόν

Είτε πρόκειται για έναν ορό κατά του φριζαρίσματος είτε για ένα κοντίσιονερ, είναι σημαντικό να εφαρμόσεις κάποια θεραπεία στην τρίχα σου εάν πρόκειται να κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά. Αυτό θα αποτελέσει ένα προστατευτικό φράγμα και θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της θραύσης. Να είσαι σίγουρη πως τα μαλλιά σου θα φαίνονται πολύ καλύτερα το επόμενο πρωί.

2) Δοκίμασε ένα χαλαρό κότσο

Περιμένε περίπου 20 λεπτά μετά το λούσιμο των μαλλιών σου. Μετά από αυτό, πιάσε τα μαλλιά σε έναν κότσο στην κορυφή του κεφαλιού ιδανικά χρησιμοποιώντας ένα scrunchie. Με αυτό το τρικ τα μαλλιά σου θα είναι πολύ πιο περιποιημένα όταν ξυπνήσεις.

3) Πες ναι στις πλεξούδες

Αν θέλεις να ξυπνήσεις με τέλεια κυματιστά μαλλιά, σου έχουμε τη λύση. Πιάσε τα βρεγμένα μαλλιά σου σε μια πλεξούδα και κοιμήσου έτσι μέχρι το επόμενο πρωί.

4) Προτίμησε μεταξωτή μαξιλαροθήκη

Μια μαξιλαροθήκη από βαμβάκι θα προκαλέσει πολλή τριβή και θα απορροφήσει όλα τα προϊόντα που έβαλες στα μαλλιά σου, ακυρώνοντας έτσι την δράση τους. Αντίθετα, μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, όχι μόνο θα ελαχιστοποιήσει την τριβή αλλά και θα κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται λαμπερά και υγιή.



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved