5 οφέλη της μαύρης σοκολάτας για το δέρμα σου

Που σίγουρα αγνοείς μέχρι και σήμερα.

Στις 7 Ιουλίου γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας (ναι τελικά υπάρχει!) και με αφορμή αυτό είπαμε να αναφερθούμε στον πιο αγαπημένο, γευστικό πειρασμό μικρών και μεγάλων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία για το πόσο υπέροχη γεύση έχει η σοκολάτα είτε είναι σε ρόφημα, σε παγωτό ή σε διάφορα γλυκά. Η μαύρη σοκολάτα συγκεκριμένα, μπορεί να έχει αρκετά πιο πικρή γεύση, αλλά τα οφέλη που κρύβει για την υγεία και το δέρμα σου, πίστεψέ με αξίζουν τη δοκιμή.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά..

1) Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά
Η μαύρη σοκολάτα είναι η καλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών που αποκαθιστούν τις βλάβες των ελεύθερων ριζών, με λίγα λόγια προστατεύουν το δέρμα σου. Επίσης, το κακάο βοηθά σημαντικά να διατηρήσεις ωραία και απαλή την επιδερμίδα σου.

2) Προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία
Η προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου είναι άμεση προτεραιότητα αυτήν την περίοδο. Η μάυρη σοκολάτα προστατεύει το δέρμα από επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες, προφυλάσσει από το ηλιακό έγκαυμα και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

3) Βοηθά να έχεις μαλακό δέρμα

Η τακτική κατανάλωση μαύρης σοκολάτας τακτικά βοηθά να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου μαλακή και ενυδατωμένη χωρίς δερματικά ξεσπάσματα.

4) Αποτοξινώνει φυσικά
Η μαύρη σοκολάτα κάνει ένα εξαιρετικό detox για το δέρμα σε συνδυασμό με την καφεΐνη. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και επιτρέπει στη νέα επιδερμίδα να λάμψει.

5) Δίνει λάμψη
Το άγχος δεν είναι καλό για το δέρμα. Πρέπει να το κρατήσεις υπό έλεγχο, όμως η μαύρη σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει, αφού είναι γνωστή για τις ιδιότητες ανακούφισης του στρες που περιέχει.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved