Οι 2 καλύτερες DIY μάσκες για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σου

Θα θρέψουν και θα ενυδατώσουν τις φθαρμένες άκρες σου.

Το παραδεχόμαστε: είμαστε λάτρεις του καλοκαιριού. Δεν αγαπάμε τίποτα περισσότερο από τη χαλάρωση δίπλα στην πισίνα και την ηλιοθεραπεία στον καυτό ήλιο, τι γίνεται όμως με τα μαλλιά μας; Μεταξύ του ήλιου, του χλωρίου, του αλμυρού νερού και του ανέμου, η αγαπημένη μας εποχή μπορεί να είναι εξαιρετικά επιζήμια για τα μαλλιά μας. Η εύκολη λύση; Μα φυσικά οι σπιτικές μάσκες μαλλιών.

Υπάρχουν πολλά φυσικά συστατικά εκεί έξω που λειτουργούν καλύτερα και από έτοιμα προϊόντα και μπορούν να αναζωογονήσουν άμεσα τις φθαρμένες άκρες σου. Εμείς βρήκαμε 2 από τις καλύτερες, εγγυημένες μάσκες μαλλιών που θα σου χαρίσουν τα μαλλιά των ονείρων σου!

1) Μάσκα με μπανάνα και μέλι

Θα χρειαστείς:

1 μπανάνα
1/4 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι

Πολτοποίησε την μπανάνα πριν προσθέσεις τα άλλα συστατικά για να αποφύγετε τυχόν κομμάτια που θα μπορούσαν να κολλήσουν στα μαλλιά σου. Η μπανάνα είναι γεμάτη με βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και κάλιο καθιστώντας την το τέλειο προϊόν για την αναζωογόνηση των αποξηραμένων μαλλιών. Λιώσε την μπανάνα και στη συνέχεια πρόσθεσε το μέλι και το γιαούρτι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχετε μια ομαλή αλλά παχιά αλοιφή. Άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά σου για 15-30 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε καλά με άφθονο χλιαρό νερό.

2) Μάσκα με λάδι και αυγό

Θα χρειαστείς:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
1 αυγό

Φορτωμένο με βιταμίνη Ε και υγιή λίπη, το ελαιόλαδο λειτουργεί για να ενυδατώνει τις εύθραυστες άκρες ενώ ενισχύει τα μαλλιά για να αποτρέψει περαιτέρω θραύση. Ανακάτεψε όλα τα συστατικά και άπλωσε τη μάσκα στις άκρες των μαλλιών. Άφησέ την για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε πολύ καλά. Για πιο μακριά μαλλιά, διπλασίασε την ποσότητα των υλικών της συνταγής.

Διάβασε επίσης: #StaySafe EveryDay: Τα 5 must tips προσωπικής υγιεινής για το φετινό καλοκαίρι



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved