3 συστατικά που δεν πρέπει ποτέ να βάλεις στη περιοχή των ματιών σου

Όλα όσα πρέπει να αποφύγεις.

Η αγάπη των κοριτσιών για τα καλλυντικά και τα είδη ομορφιάς είναι γνωστή. Καθημερινά κάνουμε χρήση πολλών, διαφορετικών προϊόντων μακιγιάζ για να πετύχουμε το επιθυμητό look.

Υπάρχει όμως κάτι που οι περισσότερες από εμάς αγνοούν, με αποτέλεσμα να έρχονται συχνά αντιμέτωπες με διάφορα προβλήματα. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι εξαιρετικά λεπτό και ευαίσθητο. Έτσι, είναι απαραίτητο να είσαι πολύ προσεκτική με την επιλογή των συστατικών που εφαρμόζεις στην περιοχή αυτή. Η χρήση ορισμένων, σκληρών συστατικών μπορεί να ερεθίσει τα μάτια σου και να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες λοιμώξεις.

Εδώ είναι τρία συστατικά που πρέπει πάση θυσία να αποφύγεις να βάζεις στην περιοχή των ματιών.

1) Parabens

Πρόκειται για ένα τοξικό συστατικό που βρίσκεται συνήθως στα περισσότερα προϊόντα φροντίδας του δέρματος που περιέχουν νερό. Λειτουργεί ως συντηρητικό των προϊόντων και ο κύριος σκοπός του είναι να παρατείνει τη διάρκεια ζωής. Μπορεί να βοηθά στην αποτροπή της εισόδου των βακτηρίων όμως η χρήση προϊόντων που περιέχουν parabens γύρω από την περιοχή των ματιών μπορεί να προκαλέσει σοβαρή φλεγμονή που οδηγεί σε οίδημα, ερυθρότητα, φαγούρα ή κάποια άλλη σοβαρή μόλυνση.

2) Σκληρά μέταλλα

Τα βαρέα μέταλλα όπως το νικέλιο και το χρώμιο περιέχονται σε πολλά προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ. Είναι ιδιαίτερα σκληρά για το ευαίσθητο δέρμα και καταλήγουν να προκαλούν αλλεργίες στο δέρμα και τα μάτια. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αποφεύγεις τα προϊόντα που περιέχουν όλα αυτά τα βαρέα μέταλλα.

3) Ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι ένα δημοφιλές συστατικό που βρίσκεται σε πολλές θεραπείες. Ωστόσο, λόγω της ισχυρής φύσης της, μπορεί να ευαισθητοποιήσει το δέρμα και να προκαλέσει σοβαρή ξηροδερμία. Δεδομένου ότι η περιοχή των ματιών μας είναι εξαιρετικά λεπτή, είναι προτιμότερο να επιλέξεις κάποιο άλλο συστατικό.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved