Πώς θα εντάξεις τα φύλλα μέντας στην καλοκαιρινή ρουτίνα ομορφιάς σου

Για να δεις το δέρμα σου καλύτερο από ποτέ.

Τα φύλλα μέντας είναι ένα από τα πιο κοινά συστατικά που θα βρεις στις ετικέτες των φυτικών προϊόντων περιποίησης του δέρματος, στα σαμπουάν καθώς και σε αρκετά καλλυντικά. Μπορεί να έχεις συνηθίσει την μέντα μόνο ως γεύση σε κάποιο κοκτέιλ σου, όμως το φυτό αυτό κρύβει πολλά οφέλη για το δέρμα χάρη στις αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της. Η προσθήκη φύλλων μέντας στην καλοκαιρινή ρουτίνα ομορφιάς σου μπορεί να σε σώσει από πολλά δερματικά προβλήματα. Εμείς είμαστε εδώ για να σου εξηγήσουμε πώς ακριβώς θα το κάνεις...

1) Για να καταπολεμήσεις την ακμή

Κόψε 10-12 φύλλα μέντας και πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στις περιοχές με ουλές ή σημάδια ακμής. Αφήσέ το για περίπου 15 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Επανέλαβε την διαδικασία καθημερινά. Η μέντα περιέχει σαλικυλικό οξύ το οποίο θεραπεύει και αποτρέπει την εμφάνιση της ακμής. Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C και ήπιες λευκαντικές ιδιότητες που μειώνουν τα σημάδια και θεραπεύουν το δέρμα.

2) Για λαμπερό δέρμα

Άλεσε μισή μπανάνα μαζί με 10-12 φύλλα μέντας μέχρι να δημιουργηθεί μια ομαλή πάστα. Εφάρμοσε ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο και άφησέ το για 15-30 λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό και στέγνωσε απαλά με μια πετσέτα. Η μέντα χαλαρώνει και δροσίζει την επιδερμίδα ενώ ταυτόχρονα βοηθά στην εξασθένιση της ακμής και των ουλών. Η μπανάνα από την άλλη πλευρά θρέφει και δίνει στο δέρμα σου μια υγιή και φυσική λάμψη.

3) Για να αντιμετωπίσεις ηλιακά εγκαύματα

Σε ένα μύλο πρόσθεσε ένα μικρό αγγούρι, 10-12 φύλλα μέντας και άλεσέ τα μέχρι να σχηματίσουν ένα ομαλό μείγμα. Άπλωσέ το στις πληγείσες περιοχές του δέρματός σου και αφήσέ το να δράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά. Τέλος ξέπλυνε με άφθονο, δροσερό νερό. Το αγγούρι σε συνδυασμό με τα φύλλα μέντας θα ανακουφίσει τα ηλιακά εγκαύματα και θα θεραπεύσει το δέρμα πολύ πιο γρήγορα.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved