Πώς θα προστατεύσεις το δέρμα σου από το χλώριο της πισίνας

Ώστε να απολαύσεις ξέγνοιαστη τα μπάνια σου.

Πώς θα προστατεύσεις το δέρμα σου από το χλώριο της πισίνας

Έχουμε ήδη κάνει τις πρώτες βουτιές του φετινού καλοκαιριού αφού ο καιρός μας έδωσε την ευκαιρία με το παραπάνω. Κάπου εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως υπάρχουν 2 κατηγορίες κοριτσιών: α) αυτές που προτιμούν τα μπάνια στη θάλασσα και β) αυτές που θέλουν να αράζουν και να πλατσουρίζουν αποκλειστικά στο νερό κάποιας πισίνας.

Αν λοιπόν σκοπεύεις να περάσεις αρκετές ώρες φέτος δίπλα στην πισίνα για να αποφύγεις το καύσωνα του καλοκαιριού, είναι απαραίτητο να προφυλάξεις το δέρμα σου από τη μεγάλη ποσότητα χλωρίου που περιέχεται στο νερό. Το χλώριο προστίθεται στο νερό της πισίνας για να σκοτώσει τα μικρόβια και τα βακτήρια είναι όμως ένα σκληρό χημικό που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην επιδερμίδα σου.

Η παρατεταμένη έκθεση σε χλωριούχο νερό βλάπτει τους ιστούς και οδηγεί σε ξηρό, αφυδατωμένο δέρμα. Επίσης επιταχύνει τη γήρανσή του και συχνά προκαλεί δερματικά ξεσπάσματα. Εμείς βρήκαμε μερικές πολύτιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις όμορφο και απαλό δέρμα ενώ απολαμβάνεις το μπάνιο σου.

1) Κάνε ντους πριν μπεις και μόλις βγεις από την πισίνα

Ένα γρήγορο ντους θα εμποδίσει το δέρμα να απορροφήσει πολύ χλωριούχο νερό. Μην ξεχνάς να κάνεις ένα καλό ξέβγαλμα αμέσως μετά το κολύμπι για να αποτρέψεις την αφυδάτωση του δέρματός σου.

2) Φόρεσε αντηλιακό

Το αντηλιακό θα σε προφυλάξει από τις ακτίνες UVA και UVB του ηλίου ενώ κολυμπάς. Επίσης θα σχηματίσει ένα προστατευτικό στρώμα που θα εμποδίζει το νερό της πισίνας να έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα σου. 

3) Ενυδάτωσε το δέρμα σου

Η έκθεση σε χλώριο και άλλες χημικές ουσίες θα αφήσει το δέρμα σου εξαιρετικά ξηρό. Έτσι, είναι απαραίτητο να το ενυδατώσεις καλά μετά το κολύμπι και το ντους για να επαναφέρεις την επιθυμητή υγρασία. Χρησιμοποίησε μια λοσιόν σώματος με ενυδατικά συστατικά.

Ιδανικά καλό θα ήταν να αποφεύγεις την πολύωρη παραμονή στην πισίνα και να προτιμάς να κάνεις τις βουτιές σου σε κάποια παραλία.