5 αιτίες που ευθύνονται για τα ανεπιθύμητα σπυράκια σου

Τις οποίες αγνοείς μέχρι και σήμερα.

Η εφηβεία φημίζεται για την εμφάνιση διαφόρων σπυριών στο πρόσωπο τα οποία καμία κοπέλα δεν απολαμβάνει να βλέπει. Αυτοί οι απρόσκλητοι επισκέπτες σχεδόν πάντα κάνουν την εμφάνισή τους τη χειρότερη στιγμή, όταν θέλεις να βγεις ραντεβού ή έχεις κάποια σημαντική εμφάνιση.

Έχεις άραγε αναρωτηθεί που οφείλεται ένα συχνό δερματικό ξέσπασμα; Ο τρόπος ζωής σου καθώς και οι συνθήκες υγιεινής παίζουν μεγάλο ρόλο αλλά δεν είναι τα μόνα αίτια. Αν θες να πεις μόνιμα αντίο στα σπυράκια και να αποκτήσεις καθαρό, άψογο δέρμα, είναι απαραίτητο να φτάσεις στη ρίζα του προβλήματος. Εμείς βρήκαμε 5 λόγους που σίγουρα αγνοείς και ευθύνονται για τα ανεπιθύμητα σπυράκια σου.

1) Δεν ξεβάφεσαι καλά

Οι ρύποι και τα υπολείμματα του μακιγιάζ προσκολλώνται στους πόρους του δέρματος αν δεν αφαιρούνται σωστά. Είναι πολύ σημαντικό να αφαιρείς πρώτα όλο το μακιγιάζ με ένα μαλακό βαμβάκι εμποτισμένο με νερό micelair ή γαλάκτωμα καθαρισμού και στη συνέχεια να καθαρίζεις το δέρμα με ένα απαλό καθαριστικό.

2) Χρησιμοποιείς βαρύ αντηλιακό

Μια από τις αιτίες των σπυριών στο πρόσωπο θα μπορούσε να είναι ένα βαρύ αντηλιακό που αφήνει λιπαρό το δέρμα. Φρόντισε να φοράς ένα κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σου.

3) Καταναλώνεις πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα και τροφές με ζάχαρη

Η διατροφή παίζει ζωτικό ρόλο στο πώς φαίνεται το δέρμα σου, επομένως απόφυγε τα τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη και υδατάνθρακες αφού είναι από τις πιο κοινές αιτίες των σπυριών στο πρόσωπο. Οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες όπως τα ζυμαρικά, το ψωμί, τα κέικ και τα μπισκότα έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη που αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης ακμής και δερματικών ξεσπασμάτων.

4) Κινητό τηλέφωνο

Το αγαπημένο σου κινητό τηλέφωνο είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες των σπυριών στο πρόσωπο. Συσσωρεύει άπειρα βακτήρια και μικρόβια αφού εκτίθεται καθημερινά σε διάφορες, βρώμικες επιφάνειες. Αυτά στη συνέχεια μεταφέρονται στο πρόσωπό σου ενώ μιλάς και στη συνέχεια αγγίζεις το πρόσωπό σου.

5) Ορμονικά προβλήματα

Η ανισορροπία των ορμονών μπορεί επίσης να είναι ένας λόγος για τα σπυράκια στο πρόσωπο. Οι ορμονικές διακυμάνσεις εμφανίζονται επίσης κατά τη διάρκεια της περιόδου και διαταράσσουν την ισορροπία του pH του δέρματος. Η διαφορά στην ισορροπία του ρΗ συχνά οδηγεί σε υπερβολική παραγωγή σμήγματος,

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved