Υποφέρεις από σκασμένες φτέρνες; Σου έχουμε την λύση!

Δες πώς θα απαλλαγείς εύκολα από αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα.

Οι σκασμένες φτέρνες είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα ποδιών. Μια έρευνα διαπίστωσε πως το 20% των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες υποφέρουν από ραγισμένο δέρμα στα πόδια τους. Αυτό μπορεί να συμβεί τόσο σε ενήλικες όσο και σε έφηβους και φαίνεται να επηρεάζει τις γυναίκες πολύ συχνότερα από τους άνδρες. Το καλοκαίρι τα πόδια σου είναι συνεχώς εκτεθειμένα αφού φοράς σαγιονάρες, πέδιλα ή άλλα ανοιχτά παπούτσια. Η αλήθεια είναι πως το φθαρμένο, με σκασίματα πέλμα δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικό γι' αυτό πρέπει να φροντίζεις τακτικά για την περιποίησή του.

Πολλές φορές δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο ζήτημα, θεωρόντας πως πρόκειται για κάτι ασήμαντο και προσωρινό που απλά προκαλεί δυσφορία όταν είσαι ξυπόλητη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ρωγμές στις φτέρνες μπορούν να γίνουν πολύ βαθιές και να προκαλέσουν αρκετό πόνο. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τις καλύτερες θεραπείες στο σπίτι και να απαλλαγείς από το σκάσιμο των φτερνών μια για πάντα.

1) Μέλι

Το μέλι αποτελεί μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για τις σκασμένες φτέρνες. Έχει πολλές αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες ενώ καθαρίζει τις πληγές και ενυδατώνει το δέρμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μέλι και να κάνεις καλό τρίψιμο των ποδιών μετά το μπάνιο ή να το εφαρμόσεις ως μάσκα ποδιών κατά τη διάρκεια της νύχτας.

2) Λάδι καρύδας

Το έλαιο της καρύδας προτείνεται συχνά ως λύση για το ξηρό δέρμα, σε περιπτώσεις με έκζεμα ή ψωρίαση. Βοηθά σημαντικά στην διατήρηση της υγρασίας του δέρματος. Βάλε στα πόδια σου μια γενναία ποσότητα από λάδι καρύδας και άφησέ το να δράσει. Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες του ελαίου καρύδας θα μαλακώσουν πολύ το πέλμα σου και θα κάνουν αισθητή τη διαφορά.

3) Άλλες φυσικές θεραπείες

α) Μούλιασμα των ποδιών σε ξύδι

β) Ελαιόλαδο για μασάζ

γ) Βούτυρο καριτέ

δ) Λιωμένες μπανάνες σαν μάσκα

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved