Δεν μακραίνουν τα μαλλιά σου με τίποτα; Δες τι μπορεί να φταίει

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους δεν βλέπεις διαφορά στο μήκος των μαλλιών σου.

Όλες μας αγαπάμε τα μακριά και πλούσια σε όγκο μαλλιά όμως ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες κοπέλες είναι η αργή (υπερβολικά αργή μερικές φορές) ανάπτυξη της τρίχας τους. Γνωρίζουμε καλά πόσο αγχωτικό και απογοητευτικό είναι να παρατηρείς ότι το μήκος των μαλλιών σου δεν έχει καμία διαφορά για πολλούς συνεχόμενους μήνες. Παρακάτω θα βρεις όλες τις αιτίες που εμποδίζουν την ανάπτυξη των μαλλιών σου

1) Ανεπάρκεια βιταμινών

Μια υγιεινή και γεμάτη σε βιταμίνες διατροφή είναι εξαιρετικά σημαντική για υγιή, μακριά και δυνατά μαλλιά. Εάν έχεις έλλειψη βιταμίνης Β, ωμέγα-3 ή σιδήρου, θα επηρεάσει σίγουρα την ανάπτυξη των μαλλιών σου και θα τα εμποδίσει να φαίνονται υγιή και λαμπερά. Καλό είναι μετά από επικοινωνία με το γιατρό σου να προσθέσεις ένα συμπλήρωμα διαφόρων βιταμινών στην διατροφή σου.

2) Κακή υγιεινή του τριχωτού της κεφαλής

Για να βοηθήσεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν είναι επίσης σημαντικό να φροντίζεις το τριχωτό της κεφαλής σου. Αυτό μπορείς να το καταφέρεις με τη χρήση του σωστού τύπου σαμπουάν το οποίο πρέπει να αλλάζεις κάθε δύο μήνες. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς ένα φαρμακευτικό σαμπουάν τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο εβδομάδες για να απαλλαγείς από τυχόν παρενέργειες στα μαλλιά σου. Κάνε καλό μασάζ με λάδι μία φορά την εβδομάδα, καθώς αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να δώσεις στο τριχωτό την απαραίτητη φροντίδα.

3) Ψαλίδα

Για να απαλλαγείς από την ψαλίδα που εμποδίζει την ανάπτυξη των μαλλιών σου επισκέψου το κομμωτή σου για το απαραίτητο κούρεμα το λιγότερο κάθε έξι έως οκτώ εβδομάδες. Σύντομα θα δεις μεγάλη διαφορά στο μήκος αφού τα μαλλιά σου θα αρχίσουν να αναπτύσονται ξανά.

4) Ορμονικά προβλήματα

Η ορμονική ανισορροπία συχνά οφείλεται λόγω προβλημάτων υγείας όπως ο θυρεοειδής. Οι κοπέλες που ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία μπορεί να αντιμετωπίζουν τριχόπτωση, αραίωση ακόμη και φαλάκρα. Η καλύτερη λύση όμως είναι να συμβουλευτείς ένα γιατρό για να σου δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

5) Υπερβολική φθορά

Όλες μας χρησιμοποιούμε πιστολάκι ή ισιωτική σχεδόν σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα την φθορά της τρίχας. Επίσης όταν βάφουμε τα μαλλιά μας, όλες οι χημικές ουσίες εισχωρούν στο τριχωτό. Απέφυγε το styling των μαλλιών σου κάθε μέρα και χρησιμοποίησε προστατευτικά προϊόντα κατά της θερμότητας .

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved