Πώς θα καταλάβεις αν σου ταιριάζουν τα κοντά μαλλιά

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας χάρακας και ένα μολύβι.

Τα κοντά μαλλιά από την προηγούμενη κιόλας σεζόν έχουν γίνει ένα από τα κυριότερα trend. Πολλές αγαπημένες μας celebrities όπως η Dua Lipa, τόλμησαν να αποχωριστούν τη μακριά κόμη τους και να δοκιμάσουν ένα πιο κοντό κούρεμα ή το καρέ που αποτελεί δυνατή τάση.

Μια κοπέλα που διατηρεί μεγάλο μήκος για αρκετά χρόνια δύσκολα θα επιχειρήσει μια τόσο μεγάλη αλλαγή όμως τα κοντά κουρέματα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή τελευταία. Σκέφτεσαι να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό και αναρωτιέσαι αν θα σου ταιριάζε αυτή η τάση; Φοβάσαι μην το μετανιώσεις πικρά; Κι όμως υπάρχει τρόπος να υπολογίσεις αν τα κοντά μαλλιά είναι κατάλληλα για εσένα.

shorthair

Πηγή φωτογραφίας: @thehuffingtonpostuk

Πρόκειται για τον κανόνα των 5.5 cm που ανακάλυψε ο διάσημος κομμωτής John Frieda. Σύμφωνα λοιπόν με τον John, οι γωνίες του προσώπου είναι η κυριότερη ένδειξη για να καταλάβεις αν τα κοντά μαλλιά θα έδειχναν ωραία πάνω σου. Μελετώντας πολλά, διαφορετικά πρόσωπα διαπίστωσε ότι η γωνία που σχηματίζει το οστό της γνάθου καθορίζει αν κάποιος θα φαινόταν καλύτερα με κοντά ή μακριά μαλλιά. Υποστηρίζει μάλιστα πως ο κανόνας αυτός είναι μια αξιόπιστη, εύκολη αλλά ακριβής μέτρηση.

Για να το δοκιμάσεις, τοποθέτησε ένα μολύβι ή στυλό οριζόντια κάτω από το πηγούνι σου και στη συνέχεια τοποθέτησε ένα χάρακα κάτω από το αυτί σου, κάθετα. Μέτρησε την απόσταση από τη διασταύρωση του μολυβιού και του χάρακα. Αν ο χάρακας δείξει λιγότερο από 5,5 εκατοστά αξίζει να δοκιμάσεις τα κοντά μαλλιά ενώ αν είναι πολύ περισσότερο, τα μακριά μαλλιά είναι η πιο κολακευτική επιλογή για εσένα.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved