4 συνήθειες ομορφιάς που τελικά κάνουν κακό στο δέρμα σου

Όλα όσα έκανες μέχρι σήμερα χωρίς να γνωρίζεις πόσο βλαβερά είναι για την επιδερμίδα σου.

Πολλές φορές ψάχνεις λύσεις για θέματα ομορφιάς στο Instagram, το YouTube ή όπου νομίζεις πως θα βρεις τεχνικές για καθαρό, λαμπερό και αψεγάδιαστο δέρμα μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Την ώρα που οι συμβουλές αυτές είναι απολύτως φυσικές, οικονομικές και εύκολες δεν είναι πάντα αποτελεσματικές αλλά ούτε και ασφαλής. Παρακάτω θα βρεις τα πιο κοινά λάθη που κάνουν τα περισσότερα κορίτσια, νομίζοντας πως βοηθούν το δέρμα τους ενώ στην ουσία κάνουν το ακριβώς αντίθετο.

1) Μαγειρική σόδα σε μάσκες και scrub

Η μαγειρική σόδα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στον κόσμο της ομορφιάς χάρη στα πολλαπλά οφέλη της. Είναι όμως εξαιρετικά όξινη με αποτέλεσμα να αφήνει το δέρμα σου ξηρό και να χαλάει την ισορροπία του δέρματος. Μπορεί ακόμη να οδηγήσει σε ακμή και φράξιμο των πόρων.

2) Ο χυμός λεμονιού στις μάσκες ομορφιάς

Όλες γνωρίζουμε πως ο χυμός από το λεμόνι είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Ενώ ακούμε παντού για τα καλλυντικά του οφέλη, στην πραγματικότητα η όξινη δράση του καταστρέφει το pH του δέρματός σου. Επίσης προκαλεί έντονη ξηροδερμία γι’ αυτό καλό θα είναι να αποφεύγεις να το χρησιμοποιείς σε μάσκες ομορφιάς.

3) Κόλλα για να απαλλαγείς από τα μαύρα στίγματα

Ναι όσο παράξενο και αν ακούγεται, πολλά κορίτσια δοκίμασαν να εφαρμόσουν ένα λεπτό στρώμα κόλλας, να το αφήσουν και να κάνουν ένα είδος peeling. Αυτό είναι εντελώς καταστροφικό για το δέρμα σου και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις ή αλλά δερματικά προβλήματα.

4) Οδοντόκρεμα στα σπυράκια

Συχνά ακούμε πως το να βάλεις οδοντόκρεμα στα σπυράκια σου είναι το απόλυτο beauty hack. Η αλήθεια όμως είναι πως αντί να απαλλαγείς από αυτά, πολλές φορές καταλήγεις με ζημιά στο δέρμα σου. Η οδοντόκρεμα περιέχει συστατικά όπως το υπεροξείδιο του υδρογόνου που δεν είναι σε καμία περίπτωση κατάλληλα για την επιδερμίδα σου.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved