Έχεις λευκά σημάδια στα νύχια σου; Μάθε τι πρέπει να κάνεις

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό το πρόβλημα των νυχιών σου

Ως γνωστόν εμείς τα κορίτσια θέλουμε τα νύχια μας να είναι πάντα όμορφα και περιποιημένα. Αυτή τη στιγμή που τα σαλόνια ομορφιάς αλλά και τα καταστήματα είναι κλειστά, δεν είναι και πολύ εύκολο να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα. Το διάστημα όμως που βρίσκεσαι σε καραντίνα μπορείς να κάνεις απλά πράγματα για να έχεις μια στοιχειώδη περιποίηση των άκρων σου. Πάρε λοιπόν μια λίμα, το αγαπημένο σου βερνίκι νυχιών και ετοιμάσου να κάνεις ένα ωραίο ανοιξιάτικο μανικιούρ.

Αν ξέβαψες τα νύχια σου και παρατήρησες πως έχουν λευκά σημάδια που αγνοούσες για καιρό, αυτό είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει πολύ καλά. Τα σημάδια αυτά ή λευκονυχία όπως ονομάζεται επιστημονικά, προκαλείται από διάφορα αίτια. Ωστόσο δεν έχει αποδειχτεί ότι πρόκειται για έλλειψη ασβεστίου, όπως πιστεύουν πολλοί.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, ενώ οι διατροφικές ανεπάρκειες μπορούν να έχουν επίδραση στην υγεία των νυχιών, οι λευκές κηλίδες προκαλούνται συνήθως λόγω τραύματος στο νύχι. Η υπερβολική χρήση βερνικιού νυχιών μπορεί επίσης να οδηγήσει στην ανάπτυξη αυτών των κηλίδων καθώς η επιφάνεια του νυχιού σου φθείρεται μετά από καιρό.

Η σωστή διατροφή πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων σου αν θες να έχεις υγιή μαλλιά, νύχια και δέρμα. Επίσης πρέπει να φροντίζεις για την ενυδάτωση των νυχιών σου με ανάλογα προϊόντα ώστε να τα διατηρείς σε ένα καλό επίπεδο.

Τα έλαια νυχιών καθώς και η χρήση aloe vera μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική προσθήκη στην εβδομαδιαία φροντίδα των νυχιών σου. Επίσης καλό θα ήταν να επιλέγεις ασετόν με βιταμίνη Ε που είναι σίγουρα πιο φιλικό προς τα νύχια σου. Εκτός από όλα τα παραπάνω τα λευκά σημάδια ίσως οφείλονται σε μυκητισιακή λοίμωξη. Αν το πρόβλημα δεν υποχωρήσει, θα πρέπει να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved