Πώς θα κάνεις την ωραιότερη αλογοουρά χωρίς να σε πιάσει πονοκέφαλος

Είναι πολύ πιο απλό απ' όσο νομίζεις.

Οι ψηλές αλογοουρές μπορεί να μοιάζουν το πιο εύκολο χτένισμα που υπάρχει, όμως η αλήθεια είναι πως δεν είναι και τόσο. Πολλές φορές μάλιστα μπορεί να σου δημιουργήσει μέχρι και πονοκέφαλο. Φυσικά δεν εννοούμε την ώρα που την φτιάχνεις μόνη σου, αλλά όταν την έχεις ήδη έτοιμη για ώρες στο κεφάλι σου. Για να αποφύγεις λοιπόν τον πονοκέφαλο της αλογοουράς χρειάζεσαι τα κατάλληλα εργαλεία για να την φτιάξεις εύκολα αλλά κυρίως σωστά.

Τα μόνα που θα χρειαστείς λοιπόν είναι: μία βούρτσα μαλλιών, λαστιχάκια μαλλιών, λακ, τσιμπιδάκια (φουρκέτες), καθώς και μία οδοντόβουρτσα.

Βήμα 1: Αυτό το χτένισμα γίνεται καλύτερα στα μαλλιά που δεν είναι φρεσκολουσμένα. Ωστόσο αν τα έχεις λούσει και θες να δημιουργήσεις μία ψηλή αλογοουρά, τότε ρίξε μια μικρή ποσότητα dry shampoo πριν τα πιάσεις. Αυτό θα δώσει την ξηρότητα που χρειάζεται ώστε να παραμείνει η αλογοουρά στη θέση της χωρίς να γλιστράει.

Βήμα 2: Εάν έχεις πυκνά ογκώδη μαλλιά, τότε σκύψε και ρίξε τα μαλλιά σου προς τα κάτω ώστε να τα συγκεντρώσεις όλα με μεγαλύτερη ευκολία στο "στέμμα" του κεφαλιού.

Βήμα 3: Κράτησε την αλογοουρά καλά με το ένα σου χέρι, ενώ με το άλλο θα βουρτσίζεις ώστε να διορθώσεις τυχόν ατέλειες.

Βήμα 4: Μόλις δημιουργήσεις την αλογοουρά που θέλεις, χρησιμοποίησε ένα λαστιχάκι ώστε να διασφαλίσεις πως θα μείνει σταθερή στη θέση της. Για καλύτερα αποτελέσματα, θα χρειαστεί να βάλεις δύο λαστιχάκια μαλλιών.

Βήμα 5: Όταν την πιάσεις με τα λαστιχάκια, πιάσε από κάτω ένα μικρό τμήμα μαλλιών σαν βάση ώστε να καλύψεις τα λαστιχάκια. Οι φουρκέτες θα σε βοηθήσουν να το πραγματοποιήσεις με ευκολία.

Βήμα 6: Ψέκασε λίγο λακ σε μία οδοντόβουρτσα και βούρτσισε τις τυχόν τρίχες που μπορεί να πετάνε από το κεφάλι σου. Η αλογοουρά σου είναι έτοιμη!



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved