Πώς θα απαλλαγείς από τα ανεπιθύμητα σπυράκια στο πηγούνι

Όλοι οι τρόποι για να διώξεις τα ενοχλητικά σπυράκια από το πρόσωπό σου.

Τα περισσότερα δερματικά ξεσπάσματα εμφανίζονται και θεραπεύονται σε λίγες μέρες με ή χωρίς δική σου επέμβαση. Υπάρχουν βέβαια μερικά σημεία όπως το πηγούνι και η γνάθος σου που έχουν την τάση να εμφανίζουν πυώδη σπυριά που μοιάζουν με ακμή. Το χειρότερο όμως είναι πως τα σπυράκια σε αυτά τα σημεία είναι επίπονα και συνήθως υποχωρούν δύσκολα.

Αν δεν το γνώριζες, ο λόγος που τα περισσότερα δερματικά προβλήματα εμφανίζονται στο πηγούνι είναι κάποιες ορμόνες που δεν χρειάζονται όμως θεραπείες ακμής. Εσύ δεν πρέπει να απελπίζεσαι γιατί έχουμε βρει μετά από έρευνα τις συμβουλές που θα σε απαλλάξουν από την ακμή του πηγουνιού σε χρόνο μηδέν. Ρίξε μια ματιά…

1) Παγάκι

Η εφαρμογή πάγου πάνω από τα σπυράκια στο πηγούνι θα μειώσει τη φλεγμονή και την ερυθρότητα. Ωστόσο, μην εφαρμόζεις τον πάγο ποτέ απευθείας στο δέρμα σου. Τύλιξε το παγάκι σε μια πετσέτα και τοποθέτησέ το επί τόπου για λίγα λεπτά. Μην ασκείς υπερβολική πίεση γιατί μπορεί να ερεθίσεις περαιτέρω το σπυράκι.

2) Τοπικές κρέμες

Οι δερματολόγοι συστήνουν την εφαρμογή τοπικής αλοιφής που περιέχει υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και ρετινοειδές. Οι ιδιότητες τους καταπολεμούν τα βακτήρια, καθαρίζουν τους πόρους και ελέγχουν τη λιπαρότητα. Με καθημερινή χρήση ο πόνος και η φλεγμονή θα μειωθούν σημαντικά και το σπυράκι σου θα φύγει γρηγορότερα.

3) Καλός καθαρισμός του προσώπου και ντεμακιγιάζ

Όταν αντιμετωπίζεις ακμή οποιασδήποτε μορφής, το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να ερεθίσεις παραπάνω το δέρμα σου. Το μακιγιάζ μπορεί να καλύπτει άψογα τα σπυράκια σου αλλά μπορεί επίσης να κάνει την κατάσταση χειρότερη αν δεν αφαιρεθεί σωστά. Ξεφορτώσου κάθε ίχνος μακιγιάζ μόλις φτάσεις στο σπίτι με ένα καλό καθαριστικό προσώπου.

4) Πες όχι στην απολέπιση για λίγο καιρό

Η απολέπιση είναι σημαντική για να ανοίξεις τους πόρους και να απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα του δέρματός σου. Είναι όμως απαγορευτικά όταν έχεις ενεργή ακμή.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved