DIY: Η καλύτερη μάσκα μαλλιών με αβοκάντο

Η πιο εύκολη DIY μάσκα με αβοκάντο για λεία και λαμπερά μαλλιά.

Τα μαλλιά μιας κοπέλας έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι από τα βασικότερα στοιχεία ομορφιάς. Τα μακριά, λαμπερά και υγιή μαλλιά θα δώσουν σίγουρα έξτρα πόντους στην εμφάνισή σου, αρκετή χάρη και στιλ.

Τώρα ειδικά που βρίσκεσαι όλη την ημέρα στο σπίτι, είναι η καλύτερη περίοδος για να ξεκουράσεις τα μαλλιά σου από τη φθορά του καθημερινού χτενίσματος. Προσπάθησε να τα αφήνεις στην αρχική τους μορφή αφού δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα καις με τις συσκευές θερμότητας ή το πιστολάκι. Αυτό που θα βοηθήσει σημαντικά και θα επαναφέρει τη χαμένη λάμψη και απαλότητα των μαλλιών σου, είναι οι μάσκες.

Το αβοκάντο είναι εξαιρετικό για την υγεία, το δέρμα αλλά και για τα μαλλιά σου. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και λιπαρά οξέα και είναι ιδανικό για ξηρά, αφυδατωμένα μαλλιά. Αν συνδυάσεις το αβοκάντο με συγκεκριμένα συστατικά, όπως το ελαιόλαδο, το μέλι ή το αυγό, μπορείς να φτιάξεις αρκετές μάσκες για διαφορετικές ανάγκες των μαλλιών σου.

avocado1

Μάσκα αναδόμησης με αβοκάντο

Πάρε ένα ώριμο αβοκάντο. Κόψτο στη μέση και αφαίρεσε το εσωτερικό του και στη συνέχεια τοποθέτησέ το στο μπλέντερ.

Ρίξε 1 κουταλιά της σούπας νερό στο αβοκάντο και ανακάτεψε. Άλεσέ το στο μπλέντερ για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει πουρές.

Έπειτα πρόσθεσε 1 εως 3 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο είναι γεμάτο από λίπη που βοηθούν στη θρέψη και ενυδάτωση των ξηρών μαλλιών χωρίς να τα βαραίνουν.

Βάλε τη μάσκα στα μαλλιά σου ξεκινώντας από τη ρίζα και δώσε έμφαση στις άκρες. Άφησε τη μάσκα στα μαλλιά σου για 25 λεπτά και ξέπλυνε με άφθονο χλιαρό νερό.



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved