5 πράγματα που πρέπει να απολυμαίνεις για να αποφύγεις τον κορονοϊό

Μάθε ποια από αυτά που χρησιμοποιείς καθημερινά πρέπει να καθαρίζεις όσο πιο συχνά γίνεται.

Σίγουρα κάποια στιγμή κι εσύ φαντάστηκες τον εαυτό σου να γίνεται ένας υπεύθυνος ενήλικας που καθαρίζει τακτικά, βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού ή έστω μαζεύει τις στοίβες των πεταμένων ρούχων στο δωμάτιο. Αυτό που συμβαίνει όμως αυτή τη στιγμή με την εξάπλωση του κορονοϊού, σίγουρα δεν το είχες φανταστεί (μεταξύ μας ούτε κι εμείς).

Καθημερινά ακούμε πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε τα χέρια μας καθαρά και να τα απολυμαίνουμε όσο πιο συχνά γίνεται μέσω του σωστού πλυσίματος. Αυτό που ίσως αγνοείς ως τώρα είναι πως τα πράγματα που αγγίζουμε και χρησιμοποιούμε καθημερινά πρέπει να καθαρίζονται κι αυτά σχολαστικά. Οι ειδικοί λένε πως ο ιός μπορεί να παραμείνει για ώρες έως ημέρες σε επιφάνειες και αντικείμενα που αγγίζουμε συνεχώς.

Ήρθε η ώρα όμως να σου αποκαλύψουμε ποια είναι τα πράγματα που δεν σου είχε περάσει καν από το μυαλό πως πρέπει να απολυμαίνεις.

1) Κινητό τηλέφωνο

Οι περισσότερες είμαστε όλη την ημέρα με τα κινητά μας τηλέφωνα στο χέρι . Δεν πρέπει να σου κάνει εντύπωση ότι τα κινητά μας μαζεύουν καθημερινά χιλιάδες μικρόβια και βακτήρια. Προσπάθησε να το απολυμαίνεις με μαντηλάκια καθαρισμού το λιγότερο μία φορά την ημέρα.

2) Υπολογιστής και laptop

Όταν διαβάζεις ή δουλεύεις από το σπίτι, κάθε δάχτυλο που ακουμπάει στο πληκτρολόγιο έρχεται σε επαφή με πολλά βακτήρια που βρίσκονται στις ρωγμές του πληκτρολογίου και του ποντικιού. Επίσης αν δεν είσαι η μόνη που τα χρησιμοποιεί έχεις ένα λόγο παραπάνω για να τα καθαρίζεις.

3) Τηλεκοντρόλ

Επειδή το πιο πιθανό είναι να λιώνεις όλη μέρα στον καναπέ βλέποντας Netflix, φρόντισε να απολυμαίνεις συχνά το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασής σου.

4) Delivery

Αν αποφασίσεις να παραγγείλεις φαγητό, καφέ ή κάνεις αγορές online φρόντισε να καθαρίζεις καλά τα προϊόντα που καταλήγουν στο σπίτι.

5) Πορτοφόλι

Αγγίζεις συνεχώς την τσάντα και το πορτοφόλι σου για να βγάλεις το απολυμαντικό χεριών, να αρπάξεις ένα λαστιχάκι για τα μαλλιά, να πληρώσεις στο ταμείο και για πολλούς άλλους λόγους. Όπως καταλαβαίνεις το αγαπημένο σου πορτοφόλι επιβάλλεται να καθαριστεί καλά.

Γι' αυτό κορίτσια #ΜένουμεΣπίτι και καθαρίζουμε καλά τα αγαπημένα μας αντικείμενα.

BONUS : βρήκαμε το βίντεο που θα σου δείξει πώς να καθαρίζεις σωστά το κινητό σου.



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved