Πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο makeup για σένα

Μάθε τι makeup πρέπει να επιλέγεις για τις ανάγκες του δέρματός σου.

Για τα περισσότερα κορίτσια, η ζωή χωρίς makeup είναι απλά... αδιανόητη. Σίγουρα όμως γνωρίζεις πως η αναζήτηση του σωστού προϊόντος κάλυψης δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση.

Όταν λοιπόν έρχεται η ώρα να αγοράσεις το καινούργιο σου makeup, πρέπει να εξετάζεις προσεκτικά μερικά στοιχεία όπως την υφή, τα συστατικά, το χρόνο φθοράς και το χρώμα. Το ιδανικό προϊόν είναι αυτό που θα το αισθάνεσαι σαν δεύτερο δέρμα. Γι’ αυτό όταν καταφέρεις να το βρεις, μπορείς να πανηγυρίσεις ελευθέρα.

Γνωρίζεις πως εκτός από την απόχρωση και την κάλυψη, πρέπει επίσης να εξετάζεις τον τύπο του δέρματός σου ενώ επιλέγεις ένα makeup; Ναι, είναι αλήθεια. Για να κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο εύκολα για σένα, έχουμε φτιάξει μια λίστα με τα στοιχεία που πρέπει να ψάχνεις σε ένα προϊόν πριν το αγοράσεις ώστε να είναι κατάλληλο για τον δικό σου τύπο δέρματος.

makeup2

1) Ξηρό δέρμα

Εάν το δέρμα σου είναι ξηρό και αφυδατωμένο, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις ένα makeup που περιέχει ενυδατικές ιδιότητες και δεν θα είναι πολύ βαρύ για την επιδερμίδα σου.

2) Λιπαρό δέρμα

Εάν έχεις λιπαρό δέρμα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική με τις επιλογές σου. Η χρήση ακατάλληλου προϊόντος για το δέρμα σου μπορεί να φράξει τους πόρους, προκαλώντας σμηγματόρροια.

3) Μεικτό δέρμα

Η εύρεση της σωστής βάσης για το μεικτό δέρμα μπορεί να αποδειχθεί ελαφρώς δύσκολη αν έχεις μια λιπαρή ζώνη Τ, ενώ το υπόλοιπο του προσώπου σου είναι ξηρό. Η εφαρμογή δύο διαφορετικών προϊόντων δεν έχει νόημα, συν είναι χρονοβόρα. Τι πρέπει λοιπόν να κάνεις; Mπορείς να απλώσεις ένα ενυδατικό makeup σε όλο το πρόσωπό σου και απλά να βάλεις λίγη πούδρα ταμποναριστά σε περιοχές που έχουν έντονη λιπαρότητα όπως το μέτωπο, η μύτη και το πηγούνι.

4) Κανονικό δέρμα

Εάν το δέρμα σου είναι κανονικό, είσαι η πιο τυχερή. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις όταν αγοράζεις makeup είναι να διαλέξεις την σωστή απόχρωση για το πρόσωπό σου.

Αν δεν ξέρεις σε ποιό τύπο δέρματος ανήκεις, δες με προσοχή το βίντεο που βρήκαμε για σένα για να σου λυθούν όλες οι απορίες.



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved