Τα 5 μεγάλα λάθη που σίγουρα κάνεις με τη μάσκαρα

Δες ποια είναι τα μεγάλα λάθη που κάνουμε με την αγαπημένη μας μάσκαρα, για να μην τα ξανακάνεις ποτέ.

Η μάσκαρα είναι από τα πιο αγαπημένα προϊόντα μακιγιάζ όλων των κοριτσιών αφού απογειώνει το βλέμμα. Είναι αυτή που κάνει τα μάτια σου πιο ανοδικά και δίνει φρεσκάδα ακόμα και αν είσαι με δυο ώρες ύπνο. Οι βλεφαρίδες σου αποκτούν αμέσως όγκο, μήκος και δείχνουν καλύτερες από ποτέ. Ναι, καλά κατάλαβες όλα αυτά χάρη σε ένα μόνο προϊόν.

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες λίγο-πολύ ξέρουμε να την χρησιμοποιούμε ή έτσι τουλάχιστον νομίζουμε αφού το εύχρηστο αυτό καλλυντικό κρύβει μερικές παγίδες που καλό θα ήταν να αποφύγεις αν θες να έχεις πάντα όμορφες βλεφαρίδες. Ανακάλυψε τα 5 πράγματα που πρέπει πάση θυσία να αποφύγεις την επόμενη φορά που θα πιάσεις τη μάσκαρα στα χέρια σου.

1) Φοράς συνεχώς αδιάβροχη μάσκαρα

Η αλήθεια είναι πως η αδιάβροχη μάσκαρα διαρκεί περισσότερο και δεν μουτζουρώνει αλλά κανονικά η χρήση της είναι αποκλειστικά για όταν εκτείθεσαι στο νερό. Φορώντας την κάθε μέρα μπορεί να κάνεις τις βλεφαρίδες σου στεγνές και αδύναμες. Επιπλέον στη προσπάθεια να αφαιρέσεις την αδιάβροχη μάσκαρα μπορεί ακόμη και να οδηγηθείς σε απώλεια βλεφαρίδων.

2) Χρησιμοποιείς ψαλιδάκι μετά τη μάσκαρα

Το ψαλιδάκι βλεφαρίδων μετά την εφαρμογή της μάσκαρας θα χαλάσει το τέλειο γύρισμα που μόλις έκανες! Πίστεψέ με. Δεν θέλεις να έχεις κολλημένες βλεφαρίδες οι οποίες αν συνεχίσεις αυτή τη συνήθεια θα σπάσουν και θα καταστραφούν ολοκληρωτικά.

3) Μοιράζεσαι τη μάσκαρα με τις φίλες σου

Νομίζεις ότι δεν έγινε και κάτι αν χρησιμοποιήσεις τη μάσκαρα της κολλητής σου αλλά θα κάνεις λάθος. Η κοινή χρήση κυρίως προϊόντων μακιγιάζ των ματιών είναι μια πολύ επικίνδυνη κίνηση. Σκέψου πόσο συχνά χρησιμοποιεί τη μάσκαρά της. Το βουρτσάκι είναι γεμάτο μικρόβια και βακτήρια από τις δικές σου βλεφαρίδες. Έτσι αν κάποια χρησιμοποιήσει αυτή τη μάσκαρα θα τα βάλει στο μάτι της με σοβαρό κίνδυνο μόλυνσης.

4) Δεν διαχωρίζεις τις βλεφαρίδες

Οι βλεφαρίδες αράχνης δεν αρέσουν σίγουρα σε καμία οπότε την επόμενη φορά που θα εφαρμόσεις την αγαπημένη σου μάσκαρα μην ξεχάσεις να χτενίσεις καλά τις βλεφαρίδες με ένα βουρτσάκι ώστε να ξεκολλήσουν και να είναι ομοιόμορφες.

5) Δεν την αφαιρείς σωστά

Το να κοιμάσαι βαμμένη είναι σίγουρα μεγάλο #DONT. Tο να αφήνεις υπολείμματα μάσκαρας στις βλεφαρίδες σου και στη συνέχεια να εφαρμόζεις μάσκαρα ξανά μπορεί να προκαλέσει θραύση των βλεφαρίδων, ερεθισμό των ματιών ακόμη και λοιμώξεις. Εκτός αυτού είναι και αηδία.

Τώρα που ξέρεις τι πρέπει να αποφύγεις, μπορείς να συνεχίσεις άφοβα να χρησιμοποιείς την αγαπημένη σου μάσκαρα και να δημιουργείς ωραία μακιγιάζ.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved