Τips για τη φροντίδα του νέου σου τατουάζ

Έκανες νέο τατουάζ; Όλα όσα πρέπει να προσέξεις

Τips για τη φροντίδα του νέου σου τατουάζ

Έκανες επιτέλους αυτό το τατουάζ που πάντα ήθελες, αλλά δεν έχεις ιδέα πώς να το φροντίσεις; Όταν κάνεις ένα καινούργιο τατουάζ πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στο δέρμα σου για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και να αποφύγεις μερικά πράγματα.

Αναρωτιέσαι πώς θα το πετύχεις αυτό; Δε χρειάζεται να αγχώνεσαι αφού έχω για σένα όλες τις συμβουλές και τα tips για να διατηρήσεις το νέο σου tattoo σε άψογη κατάσταση.

1) Συμβουλέψου τον tattoo artist

tattoo1

Μόλις τελειώσεις με το τατουάζ, βεβαιώσου πως έχεις ζητήσει από τον καλλιτέχνη μερικές συμβουλές σχετικά με το πώς θα επουλωθεί το tattoo σου γρήγορα και σωστά. Το πιο πιθανό είναι να έχει κάποιες ενδιαφέρουσες συμβουλές να σου δώσει. Πες τους να σου τα γράψει ή να σου δώσει ένα φυλλάδιο με οδηγίες.

2) Βάζε συχνά ενυδατική κρέμα ή ειδική κρέμα για tattoo

Εφαρμόζοντας ένα στρώμα ενυδατικής κρέμας ή κρέμας που θα σου προτείνει ο tattoo artist θα είσαι σίγουρη πως το  δέρμα σου δεν θα είναι ξηρό ή με φαγούρα γύρω από την περιοχή του νέου σου τατουάζ. Εμείς σου προτείνουμε να διαλέξεις κάτι όπως η βαζελίνη με αλόη η οποία βοηθά να κρατήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο και δροσερό. Το καλύτερο όμως είναι ότι στεγνώνει και εξαφανίζεται χωρίς να αφήνει το δέρμα λιπαρό.

3)  Απόφυγε την έκθεση στον ήλιο.

Ακόμα και μετά την επούλωση, το τατουάζ σου πρέπει να μείνει μακριά από το ηλιακό φως. Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να εξασθενίσει σημαντικά το τατουάζ και να χαλάσει το χρώμα. Φρόντισε να απλώνεις αρκετή ποσότητα αντηλιακού κάθε φορά που σε βλέπει ο ήλιος.

Ελπίζω να σου φανούν χρήσιμα τα παραπάνω tips και να χαρείς το νέο σου τατουάζ.