3 DIY scrub που το ευαίσθητο δέρμα σου θα αγαπήσει

Μάθε πώς θα φτιάξεις εύκολα στο σπίτι 3 διαφορετικά scrub, ιδανικά για ευαίσθητο δέρμα και όχι μόνο.

Το δέρμα μας είναι απρόβλεπτο και παράξενο. Είναι γεγονός πως η αντιμετώπιση ενός ευαίσθητου τύπου δέρματος δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Μια μικρή αλλαγή του καιρού ή η δοκιμή ενός νέου σου καλλυντικού είναι ικανή να σου δημιουργήσει ενοχλητικούς ερεθισμούς.

Όταν έρθει η ώρα να διαλέξεις το κατάλληλο για σένα scrub πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική. Θα πρέπει να χρησιμοποιείς ήπια συστατικά που δε θα αφήσουν το δέρμα σου κόκκινο, ερεθισμένο και δεν θα προκαλέσουν φαγούρα. Έτσι, για να κάνουμε τη ζωή σου πιο εύκολη, έχουμε βρει τρεις απλές συνταγές για φυσικά scrub που μπορείς να κάνεις πανεύκολα με υλικά που έχεις στο σπίτι.

1) Scrub με μέλι και βρώμη

honeyoat

Το μέλι και η βρώμη έχουν και τα δύο πολλές ιδιότητες που ηρεμούν το δέρμα, το απολεπίζουν και το αφήνουν εξαιρετικά απαλό. Ενώ η βρώμη μαλακώνει το δέρμα, το μέλι το αφήνει φωτεινό και λαμπερό. Για να κάνεις αυτό το scrub, άλεσε δύο κουταλιές της σούπας βρώμη και πρόσθεσε δύο κουταλιές της σούπας μέλι. Ανακάτεψε τα δύο συστατικά και κάνε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σου. Ξέπλυνε με άφθονο νερό και βάλε μια ενυδατική.

2) Scrub με καφέ και λάδι καρύδας

coffeescrub

Ο καφές βοηθά στην απολέπιση του δέρματος και αφαιρεί τέλεια τα νεκρά κύτταρα αλλά και τη λιπαρότητα του προσώπου. Το λάδι καρύδας ενυδατώνει και μειώνει τη φαγούρα, την ερυθρότητα και τα εξανθήματα. Ανακάτεψε ίσες ποσότητες καφέ και λαδιού καρύδας και απλώσέ το στο πρόσωπό σου. Κάνε μασάζ για λίγα λεπτά και πλύνε με χλιαρό νερό. Μπορείς να χρησιμοποιείς άνετα το scrub αυτό μια φορά την εβδομάδα.

3) Scrub με καστανή ζάχαρη και ελαιόλαδο

oilscrub

Η καστανή ζάχαρη είναι λεπτότερη και πιο μαλακή από τη λευκή ζάχαρη. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για να τρίψεις στο πρόσωπό σου, αν έχεις ευαίσθητο δέρμα. Ανακάτεψε λίγη καστανή ζάχαρη με ελαιόλαδο και φτιάξτε μια λεία πάστα. Βάλε το μείγμα στο πρόσωπο και κάνε ελαφρύ μασάζ. Μπορείς να χρησιμοποιείς αυτό το σούπερ scrub μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Η απολέπιση θα διώξει τον ερεθισμό του δέρματος, θα δώσει μια υγιή λάμψη και θα αφήσει το δέρμα σου ενυδατωμένο.

Εσύ ποιο θα δοκιμάσεις;

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved