Έχεις σγουρά μαλλιά; 3 tips που θα σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη

Αν έχεις κουραστεί από τα σγουρά, ατίθασα μαλλιά σου οι συμβουλές αυτές κυριολεκτικά θα σε σώσουν.

Δεν ξέρω τι να πώ για εσάς τις σγουρομάλλες. Γεννημένη με ίσια μαλλιά(πιο ίσια πεθαίνεις όμως), πάντα ζήλευα αυτές που είχαν αυτό τον ωραίο όγκο και κυματισμό στο κεφάλι τους.

Βέβαια έχοντας φίλες με πολύ σγουρό μαλλί ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι στην καθημερινή φροντίδα και περιποίηση. Για να είμαι ειλικρινής δεν είναι και ο πιο βολικός τύπος μαλλιών ειδικά όταν πρέπει να διαλέξεις χτένισμα ή κούρεμα.

Ξοδεύεις ώρες προσπαθώντας να πετύχεις το χτένισμα που επιθυμείς ή προσπαθώντας να ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου μετά το λούσιμο; Σύντομα αυτό θα είναι παρελθόν αφού σου έχω βρει τα tips που θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Αν έχεις σγουρά ή πολύ σγουρά, ατίθασα μαλλιά δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεσαι αφού ακολουθώντας μερικές απλές και εύκολες συμβουλές, το styling των μαλλιών σου θα γίνει παιχνιδάκι.

1) Βάλε τη φυσούνα στο πιστολάκι σου

diffuser

O ξηρός αέρας από το πιστολάκι συχνά χαλάει το φυσικό μοτίβο που έχουν οι μπούκλες σου. Για να τις ενισχύσεις και να τις στεγνώσεις με τη μία, βάλε μια φυσούνα στο πιστολάκι σου. Το στέγνωμα των μαλλιών σου με τη φυσούνα θα σχηματίζει πιο ωραία τις μπούκλες σου και θα σου γλιτώνει χρόνο από το βαρετό στέγνωμα. Μην ξεχάσεις να βάλεις μια κρέμα styling στα βρεγμένα μαλλιά σου και να είσαι σίγουρη πως θα κάνεις ωραιότερες μπούκλες που είχες ποτέ.

2) Ίσιωσε μόνο τις ρίζες

Οι κοπέλες με σγουρό μαλλί ξέρουν καλά πόσο κουραστικό και χρονοβόρο είναι να τα ισιώσεις. Επίσης ταλαιπωρείς άδικα τα μαλλιά σου αφού σύντομα θα είναι φριζαρισμένα και σγουρά. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ισιώσεις καλά τα μαλλιά από τις ρίζες έως το ύψος του αυτιού. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά θα στέκονται καλύτερα και το υπόλοιπο μαλλί σου θα έχει εναν όμορφο κυματισμό.

3) Μη βουρτσίζεις τα μαλλιά σου μετά το λούσιμο

hairtools

Αυτή είναι μια συμβουλή styling που κανείς δεν αναφέρει συχνά. Το βούρτσισμα των μαλλιών σου αμέσως μετά το λούσιμο μπορεί όχι μόνο να προκαλέσει σπασίματα της τρίχας, αλλά κάνει τα μαλλιά να φριζάρουν, δίνει υπερβολική ένταση και τα καταστρέφει. Ξεμπέρδεψε ελαφρά τα βρεγμένα σου μαλλιά περνώντας ανάμεσα τα δάχτυλά σου και βούρτσισε μόνο όταν είναι εντελώς στεγνά. Αυτό βοηθά στη μείωση του φριζαρίσματος και διατηρεί τα μαλλιά σου λεία και απαλά όπως σου αρέσει.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved