Εσύ ξέρεις κάθε πότε πρέπει να πετάς τα προϊόντα μακιγιάζ σου;

Τα αγαπημένα μας καλλυντικά δυστυχώς δεν κρατούν για πάντα. Μάθε κάθε πότε πρέπει να τα ανανεώνεις.

Αν είσαι περήφανη για το γεγονός ότι η τέλεια παλέτα σκιών που είχες αγοράσει με τον πρώτο σου μισθό φαίνεται να είναι ακόμη μια χαρά, τότε λυπάμαι που θα στο χαλάσω, αλλά αυτό το προϊόν πιθανόν να έχει λήξει. Τα καλλυντικά και οι κρέμες που βρίσκονται σε κλειστές συσκευασίες μπορούν να παραμείνουν άθικτα ακόμη και για χρόνια, από τη στιγμή που ανοιχτούν όμως αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση.

Τα ληγμένα καλλυντικά είναι no1 αιτία συσσώρευσης βακτηρίων και καταλήγουν να θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο το δέρμα αλλά και την υγεία σου. Όπως καταλαβαίνεις, είναι πραγματικά σημαντικό να ελέγχεις τις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων και να έχεις στο μυαλό σου ποιά λήγουν σύντομα ώστε να τα αντικαταστήσεις εγκαίρως.

Για να σε βοηθήσω, σου έχω έναν πλήρη οδηγό για να ξέρεις πότε είναι η κατάλληλη ώρα να αποχαιρετήσεις τα αγαπημένα σου προϊόντα μακιγιάζ.

Μάσκαρα - 3 μήνες

mascara

Αν και οι μάσκαρες έχουν διάρκεια ζωής περίπου 1 χρόνο, μειώνεται σε τρεις μήνες από τη στιγμή που θα ανοιχτεί. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε φορά που τη χρησιμοποιείς εκθέτεις το προϊόν σε βρωμιά και βακτήρια, τα οποία αργότερα θα μπορούσαν να εισέλθουν στα μάτια σου, να τα μολύνουν και να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις του οφθαλμού.

Υγρό makeup- 2 χρόνια

makeup

Τα υγρά makeup τείνουν να έχουν μια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής λόγω του τρόπου που είναι συσκευασμένα.

Κρεμώδη προϊόντα - 1 χρόνος

creamshadow

Όλα τα προϊόντα μακιγιάζ με κρεμώδη υφή όπως concealers και highlighters προσελκύουν πολλή μούχλα, μειώνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους σε μόλις ένα χρόνο.

Κραγιόν και lip gloss - 2 χρόνια και 1 χρόνο

lips

Τα κραγιόν θα πρέπει να πετάγονται μετά από δύο χρόνια, ενώ το λιπ-γκλος δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για περισσότερο από ένα χρόνο. Εκτός από το να τα διατηρείς καθαραά είναι πραγματικά σημαντικό να τηρείς αυτά τα χρονοδιαγράμματα γιατί βάζεις αυτά τα προϊόντα στο στόμα σου.

Πούδρες- 2 χρόνια

powder

Όπως τα υγρά makeup έτσι και τα προϊόντα σε μορφή σκόνης έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής χάρη στην χαμηλή τους περιεκτικότητα σε νερό. Ακόμα κι έτσι, είναι πολύ σημαντικό να τσεκάρεις αν έχουν χαλάσει οι πούδρες και οι σκιές σου καθώς μερικές φορές λήγουν νωρίτερα και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ακμή και δερματικά προβλήματα.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved