Αγγούρι: Τρεις απίθανες χρήσεις στη ρουτίνα ομορφιάς

Αν νομίζεις πως το αγγούρι είναι μόνο για σαλάτα, είμαστε εδώ για να σου δείξουμε πως να το εκμεταλλευτείς και να γίνεις πιο όμορφη.

Το αγγούρι ενυδατώνει το δέρμα, καταπραΰνει τις φλεγμονές και βοηθάει σημαντικά στην αντιμετώπιση των δερματικών παθήσεων. O χυμός του είναι ωφέλιμος για την επιδερμίδα, με πολλές τονωτικές, αντιοξειδωτικές, μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Επιπλέον η φλούδα του αγγουριού χάρη στις βιταμίνες που περιέχει είναι πολύ ευεργετική για το δέρμα.

Τα αγγούρια μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις σακούλες των ματιών και τους μαύρους κύκλους. Εμείς ως γνωστόν θέλουμε να σου κάνουμε τη ζωή εύκολη γι'αυτό βρήκαμε 3 χρήσεις του αγγουριού που μπορείς να βάλεις κι εσύ στην ρουτίνα ομορφιάς σου και να δεις άμεσα αποτελέσματα.

1) Αγγούρι στα μάτια

eyescucumber

Οι καταπραυντικές ιδιότητες των αγγουριών βοηθούν στην ανάπλαση και αναζωγόνηση του δέρματος. Είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσεις τα αγγούρια ως θεραπεία ματιών. Απλά κόψε δύο κομμάτια, ένα για κάθε μάτι. Τοποθέτησε μια φέτα πάνω από κάθε βλέφαρο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαίρεσε. Για καλύτερα αποτελέσματα καλό θα ήταν να το κάνεις τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

2) DIY: Toner από αγγούρι

cucumber2

To αγγούρι μπορεί να λειτουργήσει ως ένα καταπληκτικό φυσικό toner. Μπορεί να καταπολεμήσει το λιπαρό δέρμα και να επαναφέρει τη θαμπή σου επιδερμίδα. Κόψε αρκετές φέτες και τρίψε καλά όλο το πρόσωπο. Ξεκουράσου και περίμενε 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε καλά και στέγνωσε. Το δέρμα σου θα φανεί αναζωογονημένο και φωτεινό.

3) Eνυδατική μάσκα με αγγούρι

maskcuc

Ξηρό δέρμα; Μια ενυδατική μάσκα προσώπου με αγγούρια και γιαούρτι μπορεί να βοηθήσει. Ανακάτεψε ένα αγγούρι σε ένα μπλέντερ με ένα ⅓ φλιτζάνι γιαούρτι. Στη συνέχεια, εφάρμοσε το μείγμα στο πρόσωπό σου. Άφησέ το να για τουλάχιστον 20 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε καλά και στέγνωσε.




Εσύ θα το δοκιμάσεις;

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved