Εσύ γνωρίζεις τι δεν πρέπει να έχει το αποσμητικό σου; Όλα όσα πρέπει να μάθεις!

Τι πρέπει να προσέξεις την επόμενη φορά που θα αγοράσεις αποσμητικό.

Σίγουρα κάποια στιγμή θα έχεις αντικρίσει κι εσύ σε κάποιο κατάστημα καλλυντικών φυσικά αποσμητικά και αντιιδρωτικά χωρίς αλουμίνιο.Τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί μια ανησυχία σχετικά με το πόσο βλαβερό μπορεί να είναι για την υγεία μας.Ας δούμε τη διαφορά μεταξύ αποσμητικών και αντιιδρωτικών. Αν και χρησιμοποιούμε τη λέξη "αποσμητικό" για να αναφερθούμε σε οτιδήποτε βάζουμε στη μασχάλη μας, αυτό δεν είναι σωστό.Το αποσμητικό είναι φτιαγμένο για να περιορίσει την οσμή του σώματος ενώ το αντιιδρωτικό για να περιορίσει τον ιδρώτα.

Υπάρχουν δύο θέματα υγείας στα οποία "χρεώνουμε" το αλουμίνιο στο αποσμητικό: η νόσος του Alzheimer και ο καρκίνος του μαστού. Τα άλατα αλουμινίου, μπορούν να συγκεντρωθούν κάτω και πλάγια της μασχάλης, μια περιοχή που είναι ευάλωτη στον καρκίνο λόγω των αδένων που βρίσκονται εκεί. Βέβαια οι επιστήμονες και οι γιατροί υποστηρίζουν πώς για την ώρα, δεν έχουμε λόγο να ανησυχούμε καθώς το αλουμίνιο είναι ενεργό συστατικό που έχει εγκριθεί από τον FDA.

Στην αγορά θα βρεις πολλές επιλογές ώστε να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Μπορείς να δοκιμάσεις και ένα πιο φυσικό αποσμητικό αρκεί να μην ξεχάσεις πως όλα τα καλλυντικά δουλεύουν διαφορετικά στον κάθε άνθρωπο οπότε μη βιαστείς να καταλήξεις με την πρώτη δοκιμή. Τα φυσικά αποσμητικά θα σου φανούν χρήσιμα μόνο αν είσαι από εκείνους που δεν ιδρώνουν εύκολα. Ευχόμαστε, πάντως, να τα βολευτείς.

TIP! Εάν θες να δεις αν υπάρχει αλουμίνιο στο αποσμητικό σου, γύρισέ το ανάποδα και δες τον κατάλογο συστατικών.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved