Πότε είναι σωστό να ξεκινήσεις να κάνεις καθαρισμό προσώπου και κάθε πότε;

Σε ποια ηλικία πρέπει να κάνεις τον πρώτο καθαρισμό προσώπου σου

Πότε είναι σωστό να ξεκινήσω καθαρισμό προσώπου και κάθε πότε;

Η έναρξη της εφηβείας έχει τα καλά της σίγουρα αλλά έχει και αυτό που μας ταλαιπωρεί για χρόνια μετά: την ακμή και τα μαύρα στίγματα.

Δεν χρειάζεται να αφήσεις το πρόβλημα να μεγαλώσει ή να φύγουν μόνα τους τα σπυράκια μετά από πολλά χρόμια. Μόλις θα δούμε τα πρώτα μαύρα και άσπρα στίγματα (φαγέσωρες επιστημονικά) τότε πάμε στον δερματολόγο.

Ξεκινάμε πλύσιμο με ειδικά σαπουνάκια, ανάλογα με το πόσο λιπαρό ή ευαίσθητο είναι το δέρμα, αγοράζουμε την ειδική ενυδατική ή αντιηλιακό ή make up που πρέπει να μην είναι πολύ λιπαρό γιατί μπορεί να κλείσει περισσότερο τους πόρους και να κάνει χειρότερα τα σπυράκια.

Βασικό κομμάτι της θεραπείας είναι ο βαθύς δερματολογικός καθαρισμός με εξαγωγή σμήγματος. Αυτός γίνεται απο την έναρξη της ακμής και στα 12-13 χρόνια ζωής, γιατί έτσι η θεραπεία με τις κρέμες θα έχει πιο γρήγορα αποτέλεσμα.

Άλλωστε, η εξειδικευμένη αισθητικός ,μπορεί χωρίς να προκαλέσει ερεθισμό να απομακρύνει τα στίγματα και σπιυράκια. Αν η ακμή μας είναι πιο έντονη και έχουμε κύστες που πονάνε και πολλά σπυράκια (φλυκταινιδια) πρέπει ο καθαρισμός απο ειδικό δερματολογο.

Αυτός μπορεί να συνδυάσει στην ίδια συνέδρια και αλλά τεχνικές όπως peeling, φωτοδυναμική θεραπεία για να έχουμε μείωση της ακμής απο την πρώτη κιόλας φορά.

Ποσό συχνά χρειάζεται καθαρισμός; Ανάλογα με το στάδιο της ακμής.

Όταν κάνουμε εντατική θεραπεία χρειάζεται καθαρισμός σίγουρα κάθε μήνα για τουλάχιστον έξι μήνες. Όταν κάνουμε πια συντήρηση δηλαδή όταν τα σπυράκια έχουν φύγει αλλά το δέρμα παραμένει λιπαρό, τότε κάνουμε καθαρισμό κάθε τρεις με τέσσερις μήνες ή μπορούμε να κάνουμε και HYDRAFACIAL, κάτι πιο ευχάριστο που θα ξεμπλοκάρει τους πόρους και θα πάρει ένα κομμάτι απο το σμήγμα και τους ρύπους που μαζεύονται.

Ευχαριστούμε την Αργυρή Καπελλάρη, Δερματολόγο - Αφροδισιολόγο
Β. Σοφίας 77, Αθήνα Τ: 210-7246452, Λ. Κηφισίας 293, Κηφισιά Τ: 210-6232422

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved