Κωδικός μεικτή επιδερμίδα: Τι είναι και πώς θα την φροντίσεις σωστά

Μάθε τα πάντα για την περιποίηση της επιδερμίδας σου

Ίσως να μην το ήξερες αλλά, το μεικτό δέρμα, είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος επιδερμίδας! Σχεδόν το 50% των γυναικών έχει μεικτή επιδερμίδα και αυτό το ποσοστό αυξάνεται στις νεαρότερες ηλικίες. Ταυτόχρονα όμως, ο μεικτός τύπος επιδερμίδας είναι και ο πιο… παρεξηγημένος! Βλέπεις, ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνουν τα κορίτσια με μεικτή επιδερμίδα είναι –λανθασμένα- να θεωρούν πως έχουν λιπαρό δέρμα. Η γυαλάδα και το επιπλέον σμήγμα που συσσωρεύεται στο μέτωπο, τη μύτη και το πιγούνι είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρούν (και αυτό που τις ενοχλεί περισσότερο) και έτσι ξεκινά ένας φαύλος κύκλος περιποίησης που δεν έχει κανένα όφελος. Ήρθε λοιπόν η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και θα ξεκινήσουμε εξηγώντας τι ακριβώς είναι η μεικτή επιδερμίδα.

De La Renta bbt S17 004 Copy

Μεικτή είναι η επιδερμίδα που παρουσιάζει λιπαρότητα και διεσταλμένους πόρους στο «Τ» του προσώπου (μέτωπο, μύτη, πιγούνι) και ταυτόχρονα, ξηρότητα και θαμπή όψη στα μάγουλα. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της υπερέκκρισης σμήγματος στην ζώνη του «Τ» και στην συσσώρευση νεκρών κυττάρων στα μάγουλα. Ενώ όμως η λιπαρότητα μπορεί να είναι έντονη, η ξηρότητα μπορεί να μην είναι τόσο εμφανής και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την λανθασμένη αυτοδιάγνωση και την επιλογή των λάθος προϊόντων περιποίησης. Με λίγα λόγια λοιπόν, αν έχεις μεικτή επιδερμίδα, το κέντρο του προσώπου σου έχει άλλες ανάγκες από τα πλαϊνά όμως, πως θα καταλάβεις αν έχεις όντως μεικτή επιδερμίδα;

De La Renta bbt S17 003 Copy

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (εξαιτίας της υγρασίας και της ζέστης) η λιπαρότητα στο κέντρο του προσώπου σου εκτοξεύεται στα ύψη ενώ τα μάγουλά σου είναι σχεδόν κανονικά. Τον χειμώνα (εξαιτίας του ξηρού κρύου και του ζεστού αέρα από τη θέρμανση) ωστόσο, η λιπαρότητα υποχωρεί κάπως και πριν προλάβεις να χαρείς, παρατηρείς πως τα μάγουλά σου αποκτούν τραχιά όψη και υφή. Επιπλέον, το καλοκαίρι αποκτάς σπυράκια στο πιγούνι ενώ τον χειμώνα μπορεί να εμφανιστούν και στα μάγουλά σου! Αυτό που χρειάζεται λοιπόν το δέρμα σου είναι… Ισορροπία και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις τα σωστά προϊόντα περιποίησης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του προσώπου σου συνολικά όχι στοχευμένα στη λιπαρότητα ή την ξηρότητα αποκλειστικά.

nuxebrasil 67818609 2314178068897343 3108116630720045693 n

Είναι λογικό αν το σκεφτείς… Επιλέγοντας να αντιμετωπίσεις τη λιπαρότητα στο κέντρο του προσώπου σου, κάνεις τα ξηρά μάγουλά σου να υποφέρουν. Αντίστοιχα, διαλέγοντας μία πλούσια κρέμα που θα ανακουφίσει την ξηρότητα στα μάγουλά σου, επιβαρύνεις το «Τ» του προσώπου σου. Όχι, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς διαφορετικά προϊόντα για κάθε σημείο του προσώπου σου αλλά προϊόντα φτιαγμένα για τον δικό σου τύπο επιδερμίδας. Προϊόντα που ενυδατώνουν τις αφυδατωμένες περιοχές αλλά ταυτόχρονα απομακρύνουν τη λιπαρότητα και εξισορροπούν την επιδερμίδα. Που θα τα βρεις; Στο section της Nuxe στο κοντινότερο σε εσένα φαρμακείο…

nuxebrasil 68900532 2355819048018875 2030389037321115417 n

Γνωρίζοντας το κενό που υπάρχει στην αγορά και την έλλειψη αρκετών, εξειδικευμένων για λιπαρές επιδερμίδες προϊόντων, η NUXE αποφάσισε να δημιουργήσει μια δροσερή, φρέσκια σειρά που ανταποκρίνεται στις ανάγκες αυτού του «δύσκολου» τύπου δέρματος προσφέροντας όχι μόνο αποτελεσματική περιποίηση αλλά και μία απολαυστική εμπειρία! Το όνομα αυτής: Aquabella®. Ο στόχος της: Ενυδάτωση των αφυδατωμένων περιοχών και ταυτόχρονα απομάκρυνση της λιπαρότητας. Πως το καταφέρνει; Θα σου τα εξηγήσουμε όλα!

2

Συνδυάζοντας δύο φυσικά ενεργά συστατικά, το Λευκό Νούφαρο και το Υαλουρονικό Οξύ, οι επιστήμονες στα εργαστήρια της NUXE κατάφεραν να βάλουν τέλος στο αιώνιο δίλημμα που αφορά το μεικτό δέρμα παρέχοντας στοχευμένα την υγρασία που χρειάζεται κάθε περιοχή της επιδερμίδας! Παράλληλα, εμπλουτίζοντας τη σειρά με το αποκλειστικό, φυσικό σύμπλεγμα blur, η NUXE καταφέρνει να παρέχει ένα καθαρό και λείο αποτέλεσμα άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα! Τα προϊόντα της σειράς είναι τρία (μόνο τόσα χρειάζεσαι) και παρέχουν την πιο ολοκληρωμένη περιποίηση ever. Πρώτο είναι το Aquabella Micro-Exfoliating Purifying Gel για καθημερινή χρήση.

nuxebrasil 68803210 2580507595333398 2825937199541060568 n

Είναι το πρώτο και το τελευταίο βήμα της καθημερινής περιποίησης που καθαρίζει και απομακρύνει ρύπους, μακιγιάζ και κυρίως νεκρά κύτταρα απαλά. Αποτελείται από 85% φυσικά συστατικά και παρέχει στο μεικτό δέρμα ισορροπημένο καθαρισμό έτσι ώστε να μπορέσει να λάμψει φυσικά. Έπειτα έρχεται το η πρωτοποριακή λοσιόν-essence Aquabella Beauty-Revealing Essence-Lotion.

nuxebrasil 68719846 650831725326474 8468581247303109377 n

Αποτελείται κατά 93% από φυσικά συστατικά και προετοιμάζει την επιδερμίδα να δεχτεί τα λοιπά προϊόντα περιποίησης. Είναι εμπλουτισμένη με ροδόνερο και υαλουρονικό οξύ και έτσι εξισορροπεί την επιδερμίδα παρέχοντάς της φρεσκάδα ενώ παράλληλα βελτιώνει την εμφάνιση των διεσταλμένων πόρων. Είναι ένα splash δροσιάς που ανακουφίζει και αποσυμφορεί την επιδερμίδα! Τέλος, έρχεται η εξειδικευμένη ενυδάτωση και η κρέμα Aquabella Beauty-Revealing Moisturizing Emulsion.

nuxebrasil 67262666 495520781266658 4128671595705884263 n

Είναι η κρέμα που αποκαλύπτει τη φυσική ομορφιά της μεικτής επιδερμίδας παρέχοντας ενυδάτωση στα ξηρά σημεία αλλά και απόλυτα ματ αποτέλεσμα και εξισορρόπηση στο λιπαρό «Τ». Η ανάλαφρη υφή της περιέχει έναν συνδυασμό από πολύτιμα ενυδατικά συστατικά που παρέχουν υγρασία χωρίς να επιβαρύνουν το δέρμα, κάνοντας έτσι την επιδερμίδα να αποκτά λάμψη υγείας. Συνδυαστικά, τα προϊόντα της σειράς Aquabella παρέχουν στην μεικτή επιδερμίδα ακριβώς αυτό που χρειάζεται και σε εσένα μία ρουτίνα περιποίησης χωρίς περιττά βήματα και γεμάτη φρεσκάδα. Τώρα λοιπόν που ξέρεις τα πάντα για τη μεικτή επιδερμίδα και πώς να την περιποιηθείς δεν έχεις παρά να σπεύσεις στο κοντινότερο σε εσένα φαρμακείο και να αφήσεις τη NUXE να κάνει τα υπόλοιπα!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved