Αντισυλληπτικός δακτύλιος: Η μέθοδος αντισύλληψης που «δουλεύει» μαζί με τον κύκλο σου

Έχεις καθημερινά τόσα πράγματα στο μυαλό σου, από τη δουλειά σου μέχρι τις κοινωνικές και οικογενειακές σου υποχρεώσεις. Γιατί λοιπόν να πρέπει να σκέφτεσαι και το θέμα της αντισύλληψης;

Ο οικογενειακός προγραμματισμός είναι ένα θέμα που απασχολεί κάθε σύγχρονη γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας. Είτε είσαι 15 είτε 45 ετών, αν θες να αποφύγεις την εγκυμοσύνη θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποια μέθοδο αντισύλληψης. Σίγουρα γνωρίζεις ότι οι επιλογές που έχεις είναι πολλές, με δημοφιλέστερες το προφυλακτικό, το αντισυλληπτικό χάπι και το σπιράλ.

Πόσα γνωρίζεις όμως για τον αντισυλληπτικό δακτύλιο;

Ο αντισυλληπτικός δακτύλιος είναι μια μέθοδος αντισύλληψης όχι και τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για έναν μικρό ελαστικό δακτύλιο που τοποθετείται στον κόλπο ώστε να αποτρέψει τη γονιμοποίηση του ωαρίου και την εγκυμοσύνη.

Ο δακτύλιος απελευθερώνει σταθερά στο αίμα δόσεις οιστρογόνων και προγεστερόνης ώστε να αποτρέψει τη μηνιαία ωορρηξία. Πρόκειται για τις ίδιες ακριβώς ορμόνες που βρίσκονται στο αντισυλληπτικό χάπι, ωστόσο με τον δακτύλιο διαφέρει ο τρόπος χορήγησής τους.

Ο αντισυλληπτικός δακτύλιος «εναρμονίζεται» με τον κύκλο της περιόδου, που διαρκείς συνήθως τέσσερις εβδομάδες. Ο δακτύλιος παραμένει στον κόλπο για τρεις εβδομάδες (21 ημέρες) και στη συνέχεια αφαιρείται για μία εβδομάδα (7 ημέρες), διάστημα στο οποίο έρχεται συνήθως και η περίοδος.

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, ο αντισυλληπτικός δακτύλιος είναι εξίσου αποτελεσματικός με το αντισυλληπτικό χάπι (98%), με βασική διαφορά ότι δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι καθημερινά την αντισύλληψη και να θυμάσαι να πάρεις το χάπι σου. Ένα ακόμη πλεονέκτημα του δακτυλίου σε σχέση με το χάπι είναι ότι οι ορμόνες δεν «φιλτράρονται» από το συκώτι κι έτσι δεν το επιβαρύνουν.

Τι περιμένεις λοιπόν; Ενημερώσου σήμερα κιόλας από τον γιατρό σου για τα πλεονεκτήματα του αντισυλληπτικού δακτυλίου και μη διστάσεις να τον δοκιμάσεις!

*Ο αντισυλληπτικός δακτύλιος είναι διαθέσιμος και στην Ελλάδα.

Πηγή Onmed.gr

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved