3 μάσκες ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου

DIY μάσκες προσώπου 

Ο κάθε τύπος δέρματος χρειάζεται ειδική περιποίηση. Πρέπει αρχικά να συμβουλευτείς την δερματολόγο σου και να δεις τι τύπο δέρματος έχεις και μετά να συμπεριφέρεσαι στην επιδερμίδα σου ανάλογα. Η επιδερμίδα σου μπορεί να είναι ξηρή, λιπαρή ή και ακνεϊκή. Εμείς σου έχουμε ορισμένες σπιτικές μάσκες με πολύ απλά υλικά. Είναι καλό να κάνεις μάσκες για να περιποιείσαι το δέρμα σου, ιδανικά 1 φορά την εβδομάδα.

Ξηρή επιδερμίδα

Η ξηρή επιδερμίδα χρειάζεται ενυδάτωση. Τα υλικά που θα σου προσφέρουν αυτό που χρειάζεσαι είναι :

Μπανάνα, γιαούρτι και μέλι

Ακνεϊκή επιδερμίδα

Πριν εφαρμόσεις οποιαδήποτε μάσκα ρώτησε την δερματολόγο σου. Η επιδερμίδα σου σε αυτή την φάση είναι πολύ ευαίσθητη και χρειάζεται προσοχή. Ιδανική μάσκα γι' εσένα είναι :

Γιαούρτι, κουρκουμάς, μέλι

Λιπαρή επιδερμίδα & καθαρισμός προσώπου

Στην λιπαρή επιδερμίδα πρέπει να ισορροπήσουμε την λιπαρότητα και να την καθαρίζουμε αρκετά συχνά για να μην αποθηκεύει πολύ σμήγμα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ακμή. Γι'αυτό φτιάξε μια μάσκα που να καθαρίζει καλά το πρόσωπο:

Καφές, λεμόνι

Ένα άλλο συστατικό που είναι αρκετά ευεργετικό για την επιδερμίδα είναι η αλόη. Επίσης, θα ήταν καλό πρίν εφαρμόσεις τις μάσκες σου να ανοίξεις τους πόρους σου με λίγο ατμό. Αν δεν έχεις το μηχάνημα απλά τοποθέτησε το κεφάλι σου πάνω από μια κατσαρόλα που βράζει νερό. Κράτα απόσταση ασφαλείας και βάλε μια πετσέτα από πάνω για να μην φεύγουν οι υδρατμοί.

Δες στο βίντεο που ακολουθεί περισσότερες λεπτομέρειες για τα υλικά και την εφαρμογή.



Δες ακόμα Τα πιο όμορφα σχέδια στα νύχια για το Πάσχα

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved