«Πάρε όταν φτάσεις»: Οι μαθητές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αντιδρούν για το δυστύχημα στα Τέμπη

Από την Αττική μέχρι τη Μεσσηνία και την Ηλεία, μαθητές σε όλη την Ελλάδα «ραγίζουν καρδιές» με τα συνθήματά τους για τη φονική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Σοκαρισμένη είναι όλη η Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό με τη σφοδρή, μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, που συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης (28/2). Μέχρι τώρα επιβεβαιωμένοι είναι 47 νεκροί, οι γιατροί δίνουν μάχη στα νοσοκομεία με τους τραυματίες, ενώ οι συγγενείς των αγνοουμένων περιμένουν εναγωνίως νέα για τους ανθρώπους τους.

Τα ειδησεογραφικά Μέσα μεταδίδουν ότι η πλειοψηφία των επιβατών των δύο τρένων ήταν νέοι άνθρωποι – παιδιά από 20 έως 30 ετών- με τους μαθητές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να έχουν «λυγίσει» και να φτιάχνουν συνθήματα στα προαύλια των σχολείων με τις τσάντες τους. Από τη Μεσσηνία, την Ηλεία μέχρι και την Αττική τα παιδιά φωνάζουν «Πάρε όταν φτάσεις», «Οργή» και «Όχι άλλα εγκλήματα».

«Πάρε όταν φτάσεις»: Μια φράση των μαμάδων που δεν θα κράξουμε ποτέ ξανά

Είναι η κλασική φράση που μου λέει η μητέρα μου κάθε φορά που βγαίνω από το σπίτι μόνη μου. Είτε βγαίνω για καφέ, είτε βγαίνω για νυχτερινή έξοδο: «Πάρε όταν φτάσεις». Ένα μήνυμα αγάπης, ενδιαφέροντος, τρυφερότητας, αγωνίας, ανησυχίας… Ένα μήνυμα, το οποίο – δεν θα σου πω ψέματα- έχω κράξει πολλές φορές.

ÄÅÕÔÅÑÇ ÇÌÅÑÁ ÓÔÏ ÔÏÐÏ ÔÇÓ ÐÏËÕÍÅÊÑÇÓ ÔÑÁÃÙÄÉÁÓ ÁÐÏ ÔÇÓÕÃÊÑÏÕÓÇ ÅÐÉÂÁÔÉÊÇÓ ÌÅ ÅÌÐÏÑÉÊÇ ÁÌÁÎÏÓÔÏÉ×ÉÁ ÓÔÁ ÔÅÌÐÇ

Εικόνα από τα συντρίμμια μετά τη μετωπική σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη

Έχω πει όλα αυτά τα κλασικά «όχου, άσε με ρε μαμά, με έπρηξες. Σιγά τι θα πάθω». Και μια κουβέντα που τώρα - μετά αυτήν την τραγωδία που βλέπουμε να εκτυλίσσεται ακόμα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες- δεν θα κατακρίνω ποτέ ξανά. Γιατί ξέρω ότι μόνη μου από εδώ και πέρα- χωρίς καν η μαμά μου να χρειαστεί να μου το πει- θα το κάνω. Θα την πάρω να της πω απλά ότι είμαι καλά.

Αυτό το σύνθημα, λοιπόν, αυτήν τη φράση σχημάτισαν με τις τσάντες τους μαθητές στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων:«Πάρε όταν φτάσεις»

pare_otan_ftaseis.jpg

Στο 4ο Γενικό Λύκειο Κορυδαλλού οι μαθητές σχημάτισαν με τις τσάντες τους το εξής σύνθημα: «1/3/2023 ΓΙΑΤΙ;».

GIATI_TEMPI1.jpg

«Οργή» και «Όχι άλλα εγκλήματα»

Σε μια παρόμοια ενέργεια προχώρησαν και οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Μενιδίου, που σχημάτισαν με τις σχολικές τσάντες τους τη λέξη «Τέμπη». Στη δική τους συμβολική διαμαρτυρία, για την τραγωδία στα Τέμπη, προχώρησαν και οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου της Πύλου, γράφοντας με τις τσάντες τους στον προαύλιο χώρο του σχολείου τα συνθήματα «Στείλε όταν φτάσεις» και «Όχι άλλα εγκλήματα».

lykeiopylou.jpg

Μάλιστα, τα Γυμνάσια και Λύκεια του Πύργου και αρκετά της Ολυμπίας, μετά τις κινητοποιήσεις των μαθητών σήμερα το πρωί (2/3) για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, προχώρησαν σε κατάληψη.

orgi_xalandri.jpg

Μια λέξη σχημάτισαν με τις τσάντες τους και οι μαθητές του 5ου Λυκείου Χαλανδρίου, στο προαύλιο του σχολείου τους, θέλοντας να εκφραστούν σοκαρισμένοι για την τραγωδία στα Τέμπη με τον θάνατο 47 ανθρώπων από τη σύγκρουση των τρένων: «ΟΡΓΗ».

metamorfosi.jpg

«Ήταν έγκλημα», έγραψαν με τις τσάντες τους οι μαθητές στο 2ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved