Klavdia: «Η Eurovision είναι από τους μεγαλύτερους στόχους μου. Θεωρώ πως θα έχω ξανά την ευκαιρία»

Η Klavdia μιλά στο TeenQueen για το ξεκίνημά της στο τραγούδι και την Έλενα Παπαρίζου, το πείσμα και την επιθυμία της να βρεθεί μια μέρα στη σκηνή της Eurovision μετά και τον αποκλεισμό της, για το φλερτ στα social media, ενώ αποκαλύπτει και την ιδιαίτερη ιστορία του ονόματός της.

«Είμαι πάρα πολύ αθλητικός τύπος, οπότε κάνω διάφορα αθλήματα. Έπαιζα βόλεϊ, για αρκετά χρόνια. Τώρα τα τελευταία μου χόμπι είναι το padel και το πινγκ πονγκ. Τα απολαμβάνω πολύ, τύπου αν δεν τραγουδούσα σίγουρα θα έκανα πρωταθλητισμό», λέει στο TeenQueen η Klavdia, η οποία – όπως παραδέχεται- έβαλε σε πρώτη μοίρα το τραγούδι σε σχέση με οτιδήποτε άλλο έκανε, γιατί το συναίσθημα που της δημιουργείται όταν τραγουδά δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο.

Το πάθος της για τη μουσική είναι απέραντο, όπως επίσης και η επιμονή και η υπομονή της για να καταφέρει όσα θέλει. Και το λέω αυτό στοχευμένα, γιατί παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκε από τη Eurovision (με το τραγούδι Holy Water που κυκλοφόρησε πρόσφατα), η Klavdia δεν το βάζει κάτω. Όχι μόνο δεν πτοείται, αλλά πεισμώνει ακόμα περισσότερο και στόχος της είναι να βρεθεί μια μέρα στη σκηνή του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού. Πάση θυσία.

Alexia Up in the Hype: «Στην αρχή σνόμπαρα το TikTok αλλά ο κόσμος με έκανε να το αγαπήσω»

Σε αυτό έχει παίξει τον ρόλο της και η Έλενα Παπαρίζου, η coach της στο The Voice, και μέντοράς της κατά κάποιον τρόπο. Αλλά και η πορεία της μέχρι σήμερα – στα 20 της χρόνια- που δείχνει ότι το μέλλον της φαντάζει ονειρικό στον χώρο της μουσικής. Για όλα αυτά, αλλά και για φλερτ, TikTok, ανασφάλειες, dreamy συνεργασίες με καλλιτέχνες, καθώς επίσης και για το ιδιαίτερο όνομά της μιλά η Klavdia στο TeenQueen.gr και αποκαλύπτεται.

KON_1629.jpg

Ξεκίνησες την πορεία σου από talent shows. Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω, θα συμμετείχες ξανά;

Εννοείται! Και το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» στο οποίο συμμετείχα το 2017 και το «The Voice» στο οποίο ήμουν το 2018 με βοήθησαν πολύ. Ένα μεγάλο μέρος όσων ζω τώρα οφείλεται σε αυτά τα talent shows - περισσότερο στο The Voice γιατί ήταν μεγαλύτερη η πορεία μου εκεί.

Τι κρατάς από εκείνη την εποχή;

Όλες τις υπέροχες γνωριμίες που έκανα και στα δύο shows, τις εμπειρίες που έζησα και που με βοήθησαν να ωριμάσω καλλιτεχνικά, αλλά και ως άνθρωπος. Και, βέβαια, τις συμβουλές που μου έδωσε η coach μου, η Έλενα Παπαρίζου.

Το γεγονός ότι η Έλενα Παπαρίζου είχε φέρει τη νίκη στην Eurovision 2005, αλλά και η συναναστροφή μαζί της, σε επηρέασαν ώστε να δηλώσεις κι εσύ φέτος συμμετοχή στον μουσικό διαγωνισμό;

Ναι. Η Eurovision ήταν για μένα ένα όνειρο, που μετά τη νίκη της Έλενας Παπαρίζου, άρχισε να γίνεται ακόμα πιο έντονο μέσα μου. Οι πρώτες μου αναμνήσεις από τη Eurovision ήταν η νίκη της Έλενας το 2005. Ήμουν μόλις 3 ετών τότε. Και από εκείνη τη στιγμή είχα αρχίσει να με φαντάζομαι στη σκηνή του διαγωνισμού.

Στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision για την εκπροσώπηση της Ελλάδας συμμετείχες με το τραγούδι Holy Water, που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Ωστόσο, αποκλείστηκες από τη διαδικασία. Σε έριξε αυτό ψυχολογικά;

Καθόλου, διότι ξέρω ότι δεν ήταν προσωπικό. Ήμουν σίγουρη για τον εαυτό μου και για το τραγούδι που έστειλα στην εκπροσώπηση.

Και ξέρω ότι υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες και τέταρτες ευκαιρίες. Είμαι πολύ μικρή, οπότε θεωρώ πως θα έχω ξανά την ευκαιρία. Η Eurovision είναι από τους μεγαλύτερους στόχους μου.

klavdia1.jpg

Να φανταστώ ότι ονειρεύεσαι και καριέρα στο εξωτερικό…

Ναι. Σε 10 χρόνια από τώρα θα ήθελα να έχω μεγάλο κοινό, που με υποστηρίζει, με αγαπάει για αυτό που είμαι, για τη μουσική μου και για αυτό που πρεσβεύω. Θα ήθελα να είμαι στα μεγαλύτερα stages που μπορεί να φανταστεί ένας καλλιτέχνης.

Την έγκριση της Christina Aguilera την πήρες, πάντως. Πώς αισθάνθηκες με το like που σου έδωσε στο TikTok για το τραγούδι της, Heart;

Δεν το πίστευα. Αρχικά, σκέφτηκα ότι πρόκειται για ψεύτικο λογαριασμό, παρόλο που υπήρχε το τικ, το verified account. Γι’ αυτό μπήκα να το ψάξω, να σιγουρευτώ ότι είναι η ίδια. Έπαθα σοκ. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να στείλω screenshot το like στους παραγωγούς μου, στην εταιρεία μου Arcade Music και στην Panik Records, ώστε να τρελαθούν κι αυτοί μαζί μου.

Πώς ξεκίνησες το TikTok και πόσο σε έχει βοηθήσει καλλιτεχνικά;

Λίγο πριν την πρώτη καραντίνα έκανα το πρώτο μου βίντεο και από τότε σταθερά ανεβάζω covers. Η αλήθεια είναι ότι έχει αυξηθεί η αναγνωρισιμότητα και το κοινό μου. Και αυτό το κοινό θα ψάξει τη ζωή μου, το YouTube, τα τραγούδια μου, τις συμμετοχές μου στα shows, οπότε όλο αυτό είναι ένας κύκλος που νιώθω πως με ωφελεί.

Σκρολάρεις στο TikTok; Ή το έχεις καθαρά για επαγγελματικούς λόγους;

Φυσικά και σκρολάρω. Συνήθως, κολλάω με αστεία βιντεάκια ή με videos μαγειρικής. Μπορεί να μη μου αρέσει η μαγειρική και να μη μαγειρεύω, αλλά για κάποιον λόγο απολαμβάνω να παρακολουθώ συνταγές. Φαντάσου ότι παρακολουθώ και MasterChef.

Φλερτ δέχεσαι στα social media;

Ναι. Και, μάλιστα, έχω βγει με fan, αλλά θα έλεγα ότι ήταν silent fan. Δεν ήταν ο φανατικός θαυμαστής που με «πυροβολούσε» με μηνύματα καθημερινά. Με παρακολουθούσε από μακριά και διακριτικά και νομίζω πως για αυτό αποφάσισα να βγω μαζί του. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να είμαι με έναν άνθρωπο που θα με αντιμετώπιζε ως την Κλαυδία την καλλιτέχνιδα κι όχι την Κλαυδία τον άνθρωπο.

https://www.instagram.com/p/CoKph8eKduy

Πάνω στη σκηνή έχεις ανασφάλειες;

Καμία, όσον αφορά τις φωνητικές μου ικανότητες. Όσο για το εμφανισιακό κομμάτι, όπως όλες οι γυναίκες, έτσι κι εγώ θα σκεφτώ το καλό και το κακό μου προφίλ, τις εκφράσεις μου όταν τραγουδάω. Αυτά τα μικροπράγματα.

Τη γνώμη των δικών σου ανθρώπων την ακούς;

Ακούω όσα έχουν να μου πουν οι γονείς μου και η αδελφή μου. Κυρίως θα ζητήσω την άποψη των άλλων για κάτι για το οποίο δεν είμαι εντελώς σίγουρη. Την τελική απόφαση, όμως, θα την πάρω εγώ.

Πώς σε φαντάζεσαι στο μέλλον; Σε μια μουσική σκηνή ή σε νυχτερινό κέντρο δίπλα σε μεγάλα ονόματα;

Θα πήγαινα σε οποιαδήποτε σκηνή με την προϋπόθεση ότι θα κάνω αυτό που μου αρέσει. Ότι θα λέω τραγούδια που μιλούν στην ψυχή μου, τόσο δικά μου όσο και άλλων καλλιτεχνών, μέχρι να μεγαλώσει το ρεπερτόριό μου. Θα πήγαινα και στα μπουζούκια και οπουδήποτε νιώθω καλά.

Με ποιους Έλληνες καλλιτέχνες ονειρεύεσαι να συνεργαστείς;

Η number 1 για μένα είναι η Έλενα Παπαρίζου, αλλά θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με τον Χρήστο Μάστορα και τις Μέλισσες, όπως και με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, με τον οποίο είχα την τιμή να συνεργαστώ για πρώτη φορά στα βραβεία MAD το περασμένο καλοκαίρι.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι σου, «Χαράματα». Τι feedback παίρνεις από τον κόσμο;

Αρέσει πολύ στον κόσμο που με παρακολουθεί. Αυτό που κρατώ εγώ από τα σχόλια του κόσμου είναι το ότι όπως με δέχονται με το ξένο ρεπερτόριο, έτσι με δέχονται και με το ελληνικό.

Με χαροποιεί αυτό, γιατί δεν θα ήθελα να μείνω μόνο σε ένα πράγμα. Μου αρέσουν πολλά είδη μουσικής, πολλές ξένες γλώσσες, οπότε θέλω να είμαι ευέλικτη.

Εκτός από αγγλικά μιλάς και άλλες ξένες γλώσσες;

Μιλάω και ρωσικά, τα οποία έμαθα από την οικογένειά μου, που είναι ποντιακής καταγωγής. Οι δικοί μου μετανάστευσαν στη Σοβιετική Ένωση με τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου και της Γενοκτονίας, οπότε οι γιαγιάδες, οι παππούδες και οι γονείς μου, ανήκουν στη γενιά που γεννήθηκε στη Σοβιετική Ένωση και ήρθαν σε μικρή ηλικία πίσω στην πατρίδα τους, την Ελλάδα.

Και το όνομα Κλαυδία έχει ποντιακή καταγωγή;

Καμία σχέση. Είναι το όνομα της γιαγιάς μου, της μητέρας της μαμάς μου. Η γιαγιά Κλαυδία πήρε το όνομά της μετά από επιθυμία του παππού της, ο οποίος ήταν ιστορικός και fan του Ρωμαίου αυτοκράτορα Κλαύδιου. Είπε, λοιπόν, θα ονομάσω έτσι την εγγονή μου, η γιαγιά μου ονομάστηκε Κλαυδία και μετά οι δικοί μου μου έδωσαν το όνομά της. Δεν υπήρχε άλλος στο σόι με το όνομα Κλαυδία. Και θα ήθελα να συνεχιστεί και στις επόμενες γενιές. Εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ καλλιτεχνικά, γιατί είναι ξεχωριστό. Ευχαριστώ πολύ τους γονείς μου που με ονόμασαν έτσι.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved