Ο TikToker Inaki Lamua στο TeenQueen: «Στην Ελλάδα με ρωτούν συνέχεια αν με παντρεύει η μάνα μου»

Ο Ισπανός TikToker, που μιλά άπταιστα ελληνικά, αποκαλύπτει τι αγαπά περισσότερο στην Ελλάδα, ποια είναι η πιο περίεργη ερώτηση που δέχεται στα social media από τις fans του στη χώρα μας, πώς κατάφερε να εκτοξεύσει τον λογαριασμό του στο TikTok και... πολλά άλλα.  

Μπορεί να ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη δημοσιογραφία στη Βαρκελώνη και να μετακόμισε στη Μαδρίτη για να βρει δουλειά στην ισπανική τηλεόραση, όμως… η τύχη είχε άλλα σχέδια για αυτόν. Ο Inaki Lamua έγινε μέσα σε έναν μόλις χρόνο ένας από τους πιο δημοφιλείς TikTokers για έναν πολύ βασικό λόγο: γιατί είναι έξω καρδιά, είναι αληθινός και προσιτός, αλλά κυρίως γιατί είναι ένας Ισπανός, που μιλά άπταιστα ελληνικά και έχει λατρεία για την Ελλάδα. Και αυτό από μόνο του είναι αξιοθαύμαστο.

Ο Inaki Lamua είναι 27 ετών, μετρά πάνω από 176.000 ακολούθους στο TikTok και το ένα μετά το άλλο τα videos του γίνονται viral. Όνειρό του είναι να ζήσει μόνιμα στην Ελλάδα και να δουλέψει εδώ ως παρουσιαστής ή ως ηθοποιός. Και σκοπεύει από φέτος το καλοκαίρι κιόλας να… αρχίσει την αναζήτηση εργασίας στη χώρα μας.

inaki lamua

Ισπανός... με ελληνική καρδιά! Ο Inaki Lamua κάνει θραύση στο TikTok και μιλά άπταιστα ελληνικά

Στην κουβέντα μας είπαμε για όλα αυτά και για πολλά άλλα. Για το πώς ξεκίνησε το TikTok και ποια είναι η πιο περίεργη ερώτηση που του κάνουν οι fans του, για όσα τον γοητεύουν στην Ελλάδα και για τη λατρεία του στην ελληνική μουσική… Αλήθεια, πάει ο νους σου ποιο μπορεί να είναι το αγαπημένο του ελληνικό φαγητό;

Μίλησέ μου για σένα… Πού γεννήθηκες και μεγάλωσες;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Βαρκελώνη όπου και σπούδασα δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο της πόλης. Μετά, όταν τελείωσα το πανεπιστήμιο – πριν 4 χρόνια- μετακόμισα στη Μαδρίτη όπου ζω και εργάζομαι πια.

Πώς και αποφάσισες να μετακομίσεις στη Μαδρίτη;

Μετακόμισα στη Μαδρίτη, γιατί η αγορά είναι μεγαλύτερη και ήθελα να βρω δουλειά ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση. Ωστόσο, δεν τα κατάφερα, οπότε τώρα δουλεύω σε μια εταιρεία επικοινωνίας και κάνω marketing και social media.

Άρα εξ αρχής σ’ ενδιέφερε περισσότερο η τηλεόραση και όχι τόσο το ραδιόφωνο ή τα έντυπα μέσα;

Περισσότερο από όλα αγαπώ την τηλεόραση. Μου αρέσει πολύ αυτή η άμεση επικοινωνία με τον κόσμο. Μ’ αρέσει πολύ, όμως, και να γράφω οπότε θα ήθελα να δουλέψω και σε έντυπο μέσο. Όσο για το ραδιόφωνο… Ίσως.

«TikTok έκανα, γιατί ήθελα να μάθω περισσότερα και καλύτερα ελληνικά»

Πώς έγινε, όμως, να σε μάθει ο κόσμος μέσα από το TikTok; Πώς μπήκε το TikTok στη ζωή σου;

TikTok έκανα, γιατί ήθελα να μάθω περισσότερα και καλύτερα ελληνικά. Ήμουν μια μέρα στο σπίτι, δεν ήξερα τι να κάνω και άνοιξα το account μου. Έκανα ένα video είπα «γεια σας, με λένε Inaki, είμαι Ισπανός, μαθαίνω ελληνικά μόνος μου και θα ήθελα να μάθω κι άλλα. Αν μπορείτε να με βοηθήσετε, να μου πείτε αν κάνω λάθη». Λίγες μέρες μετά έγινε viral και πήρα πολλούς followers.

Παρατηρώντας κανείς τα videos σου καταλαβαίνει ότι μιλάς πολύ καλά ελληνικά. Έχεις κάποια σχέση με την Ελλάδα;

Όχι! Έτυχε στα 14 να ταξιδέψω με το σχολείο στην Ελλάδα, στον Πύργο Ηλείας, για ένα φεστιβάλ κινηματογράφου. Μετά απ’ αυτό το ταξίδι ερωτεύτηκα την Ελλάδα, ερχόμουν κάθε χρόνο με το σχολείο σε αυτό το φεστιβάλ κι έτσι άρχισα να μαθαίνω ελληνικά. Απέκτησα και Έλληνες φίλους, οπότε κάπως έτσι έγινε. Στο δεύτερο ταξίδι μου στην Ελλάδα πήγα και στην Αθήνα, είδα την Ακρόπολη, την Πλάκα, τα Βραχάκια. Ανακάλυψα και το αγαπημένο μου φαγητό εκεί.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου ελληνικό φαγητό;

Το πιτόγυρο κοτόπουλο με τζατζίκι. Το λατρεύω!

Στην Ελλάδα σε ποια άλλα μέρη έχεις ταξιδέψει;

Στα 18 ήρθα στην Ελλάδα για διακοπές με τους φίλους μου και πήγαμε στη Σαντορίνη και στην Πάρο. Έχω ταξιδέψει και στη Μύκονο, την Κέρκυρα, την Πάτρα, τη Βοϊδοκοιλιά. Τώρα σκέφτομαι ότι το επόμενο ταξίδι μου στην Ελλάδα θέλω να είναι στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από τόση λατρεία που δείχνεις για την Ελλάδα φαντάζομαι ότι θα ήθελες να μείνεις και μόνιμα εδώ…

Ναι! Αν βρω δουλειά σαν ηθοποιός, θέλω πολύ να μείνω μόνιμα στην Ελλάδα.

https://www.instagram.com/p/CM0EdZeDLre

Εκτός από τη δημοσιογραφία σε ενδιαφέρει και η υποκριτική δηλαδή;

Ναι. Από μικρός μου άρεσε, γιατί κάναμε θέατρο στο σχολείο. Για μένα η υποκριτική είναι ένας τρόπος επικοινωνίας και έκφρασης.

«Η φιλοξενία και ο πολιτισμός της χώρας σας είναι μοναδικά»

Αγαπάς πολύ την Ελλάδα, αλλά τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο;

Η φιλοξενία και ο πολιτισμός της χώρας σας είναι μοναδικά. Είστε πολύ πλούσιοι με όλα αυτά!

Ελληνική μουσική ακούς;

Ναι, μου αρέσει πολύ. Ακούω Ελένη Φουρέιρα, Ζόζεφιν, Κόνι Μεταξά, Κωνσταντίνο Αργυρό. Ο Παντελής Παντελίδης ήταν ο αγαπημένος μου. Φαντάσου ότι στο Spotify στο κινητό μου έχω μόνο ελληνικά τραγούδια.

Ας γυρίσουμε πάλι στο TikTok… Πότε ακριβώς το ξεκίνησες;

Άνοιξα τον λογαριασμό μου πριν έναν χρόνο και σήμερα έχω περισσότερους από 176.000 followers.

Γιατί αποφάσισες να κάνεις το TikTok στα ελληνικά;

Βαρέθηκα το Ισπανικό TikTok. Στην καραντίνα ασχολήθηκα πολύ με το TikTok, είδα πολλά βίντεο, και μου φάνηκε ότι έβλεπα όλο τα ίδια και τα ίδια. Θέλησα, λοιπόν, να κάνω κάτι διαφορετικό, να μάθω ελληνικά από το TikTok ρωτώντας τους Έλληνες και να μην προτιμήσω μια άλλη εφαρμογή για να μάθω τη γλώσσα.

Σε πόσο χρονικό διάστημα άρχισε ο λογαριασμός σου στο TikTok να αποκτά δύναμη;

Σε 10 μέρες πήρα 5.000 followers. Βλέποντας αυτήν την άνοδο είπα ότι θα κάνω κι άλλα βίντεο και το περασμένο καλοκαίρι, πριν έρθω για διακοπές στην Ελλάδα, συμπλήρωσα 100.000 followers. Δεν ξέρω πραγματικά πώς έγινε τόσο μεγάλο όλο αυτό.


Πώς αποφασίζεις τι βίντεο θα κάνεις; Παρακολουθείς τα trends του TikTok;

Όχι δεν παρακολουθώ τα trends. Ξυπνάω το πρωί πριν πάω στη δουλειά, ανοίγω το TikTok, και λέω «σήμερα θα εξηγήσω αυτό ή θα κάνω αυτό». Αν βλέπω ότι κάποιος μου έκανε μια ερώτηση, απαντώ. Ίσως από μια ερώτηση να προκύψει μια ιδέα για βίντεο. Δεν κάνω planning.

Τα βίντεο τα γυρίζεις μόνος σου ή έχεις βοήθεια;

Τα γυρίζω μόνος μου και τα κάνω όλα κοντά στο παράθυρο, γιατί έχει ωραίο φως.

Από το TikTok βγάζεις χρήματα ώστε να μπορείς να βιοποριστείς;

Όχι! Καθόλου. Μόνο με τα likes ανεβαίνω. Δεν έχω πληρωμένα βίντεο.

Θα σε ενδιέφερε, ωστόσο, να δεις πιο επαγγελματικά το TikTok;

Το TikTok για εμένα είναι ένα μέσο, ώστε να εξελιχθώ στη συνέχεια επαγγελματικά. Είναι ένα «εισιτήριο» για να πάω στην τηλεόραση και γενικά να δουλέψω στην Ελλάδα. Δεν βλέπω το TikTok σαν δουλειά, αλλά σαν μέσο που θα μου ανοίξει πόρτες στην Ελλάδα.

«Φοβήθηκα πολύ όταν είδα τόσους followers στο TikTok»


Σου αρέσει πιο πολύ το TikTok ή το Instagram;

Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Άλλος είμαι στο TikTok, άλλος στο Instagram. Στο Instagram έχω μόνο φωτογραφίες, οπότε δεν μπορείς να καταλάβεις ουσιαστικά ποιος είμαι. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δεν ήθελα να φανώ τόσο πολύ στο Instagram, γιατί φοβήθηκα πολύ όταν είδα τόσους followers στο TikTok.

Γιατί φοβήθηκες; Σε άγχωσε η έκθεση;

Φοβήθηκα πολύ, γιατί δεν ήξερα από πού έρχεται τόσος κόσμος και γιατί μου λένε «σε λατρεύω». Έπαθα σοκ. Ακόμα μεγαλύτερο σοκ έπαθα το περασμένο καλοκαίρι όταν ήρθα στην Ελλάδα και περπάτησα στο κέντρο της Αθήνας. Έρχονταν κατά πάνω μου αγόρια και κορίτσια και μου έλεγαν ότι με βλέπουν στο TikTok. Έπαθα σοκ, γιατί είναι κάτι που δεν επιδίωξα.

Μηνύματα σου στέλνουν οι fans σου;

Αν δεν ακολουθώ κάποιον στο TikTok δεν μπορώ να λάβω μήνυμα. Όμως, δέχομαι πολλά μηνύματα στο Instagram. Με ρωτούν για την Ισπανία, με ρωτoύν τι κάνω.

Ποιο είναι το πιο περίεργο πράγμα που σου έχουν πει στα social media;

Οι followers από την Ελλάδα με ρωτούν αν με παντρεύει η μάνα μου.

https://www.instagram.com/p/Bk2i4DHgfUA

Στο TikTok οι followers σου είναι όλοι Έλληνες;

Το 89% των followers στο TikTok είναι Έλληνες. Έχω και followers από Κύπρο και Γερμανία, αλλά πιστεύω πως κι αυτοί Έλληνες είναι.

Πότε θα έρθεις ξανά στην Ελλάδα;

Το καλοκαίρι θα έρθω 100% για δύο μήνες τουλάχιστον. Θέλω όμως να έρθω και πιο πριν για να ψαχτώ για συνεργασίες στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved