Η Δέσποινα Τσούτσα στο TeenQueen: Ταυτίζομαι με τον ρόλο μου γιατί κι εγώ έχασα μικρή τον μπαμπά μου

Η Εύα από τον «Ήλιο» του ΑΝΤ1 μιλά για τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια, τη λατρεία στην οικογένειά της, τον έρωτα, την απώλεια του μπαμπά της και, φυσικά, για μόδα και ομορφιά!

Η καραντίνα του περσινού Νοέμβρη και η τηλεργασία με έκαναν να περνώ άπειρες ώρες κλεισμένη στο σπίτι μου. Και κάπως έτσι- μετά το τέλος της δουλειάς- η τηλεόραση έγινε η... καλύτερή μου φίλη. Έβλεπα καθημερινά σχεδόν όλες τις ελληνικές τηλεοπτικές σειρές με τον «Ήλιο» του ΑΝΤ1 να με έχει κάνει να κολλήσω για τα καλά. Και συνεχίζει και φέτος να συμβαίνει το ίδιο πράγμα!

Παρακολουθώντας ανελλιπώς, λοιπόν, τη σειρά θέλησα να μάθω περισσότερα για την Εύα, κατά κόσμον Δέσποινα Τσούτσα, η οποία υποδύεται την κόρη της Αλίκης. Μου θύμισε εμένα και τα... ξεσπάσματα που είχα στην εφηβεία. Βλέπεις, η Εύα είναι ένα ατίθασο, αντιδραστικό κορίτσι, που πολλές φορές συγκρούεται με τη μαμά της και τον αδελφό της. Δε διστάζει, ωστόσο, να δείξει και την τρυφερή πλευρά της στην οικογένειά της. Αυτή είναι η Εύα.

interview tzola

Η Ιφιγένεια Τζόλα στο TeenQueen.gr: «Είχα έντονη εφηβεία! Ήθελα να κάνω την επανάστασή μου»

Πώς είναι η Δέσποινα Τσούτσα, όμως; Η Δέσποινα είναι ένα κορίτσι γλυκό και έξω καρδιά, με όρεξη και πάθος για την υποκριτική. Ένα κορίτσι που λατρεύει την οικογένειά του και που είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση της ζωής. Και τα δυσάρεστα και τα ευχάριστα!

Κορίτσια, ας γνωρίσουμε καλύτερα τη Δέσποινα!

Πού γεννήθηκες και μεγάλωσες;

Γεννήθηκα στη Λάρισα το 1999. Όταν ήμουν 4 χρόνων, όμως, ήρθαμε με όλη την οικογένειά μου και εγκατασταθήκαμε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα. Οι γονείς μου είχαν κατάστημα με είδη χορού και θεάτρου και στη Λάρισα και στην Αθήνα, οπότε, με κάποιον τρόπο ήμουν από μικρή στον καλλιτεχνικό χώρο. Η μητέρα μου έφτιαχνε κοστούμια για θέατρα και με έπαιρνε μαζί της από μικρή. Κάπως έτσι μπήκε το «μικρόβιο» της υποκριτικής στη ζωή μου.

Από πολύ μικρή ήξερες, δηλαδή, ότι θέλεις να γίνεις ηθοποιός;

Ναι! Από πολύ μικρή ήξερα ότι θέλω να κάνω κάτι με το οποίο να χαίρεται ο κόσμος. Μετά αποφάσισα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός, γιατί ήθελα να κάνω πάρα πολλά επαγγέλματα χωρίς να τα σπουδάσω. Ήθελα να μπορέσω να περάσω από όλα τα επαγγέλματα μέσα από τους ρόλους μου.

https://www.instagram.com/p/CW1HrEesScy

Υπάρχει κάτι που σου λείπει από την παιδική και εφηβική σου ηλικία;

Μου λείπει η ανεμελιά, το να μην έχω υποχρεώσεις και άγχη. Τώρα λέω, «αχ τι ωραία ήταν τότε», ενώ όταν ήμουν μικρή ήθελα να μεγαλώσω. Νομίζω ότι όταν είσαι πιο μικρός δεν υπάρχουν όλα αυτά.

Πέρασες τρελή εφηβεία; Είχες τα ξεσπάσματά σου, όπως η Εύα, που υποδύεσαι στον «Ήλιο»;

Εννοείται! Στο θέμα της εφηβείας ταυτίζομαι με την Εύα. Είχα κι εγώ νεύρα συνέχεια, έκανα τις τρέλες μου, έκανα ό,τι ήθελα. Τα περισσότερα τα έχω μετανιώσει. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι μικρή έκανα πράγματα που τώρα δεν θα μπορούσα καν να σκεφτώ ότι θα τα κάνω.

Ταυτίζομαι, όμως, και σε κάτι ακόμα με την Εύα, την ηρωίδα που υποδύομαι, και το λέω πρώτη φορά. Η Εύα έχασε τον μπαμπά της, τον Φίλιππο, σε πολύ νεαρή ηλικία. Έχασα κι εγώ, όμως, τον μπαμπά μου όταν ήμουν 19 ετών, πριν τρία χρόνια.


Έφερες στον νου σου το δικό σου προσωπικό βίωμα για να μπορέσεις να βγάλεις εις πέρας σκηνές που αφορούσαν τον χαμό του τηλεοπτικού σου μπαμπά;

Ναι! Θεωρώ, όμως, ότι στο σίριαλ αντέδρασα εντελώς διαφορετικά από ό,τι συνέβη στην πραγματική μου ζωή. Για την Εύα ο χαμός του μπαμπά της ήταν ξαφνικός, ενώ δεν ίσχυε το ίδιο για τη δική μου περίπτωση. Πιστεύω ότι στις σκηνές ξέσπασα. Η αλήθεια είναι ότι ο ηθοποιός δεν πρέπει να φέρει το δικό του βίωμα σε καμία σκηνή, αλλά εγώ αισθάνθηκα ότι συνέβη.

Τι θα γίνει με τον Ιάσωνα και την Εύα στον «Ήλιο»; Θα στεριώσουν; Θα γίνουν κανονικό ζευγάρι;

Για την Εύα ο Ιάσωνας είναι μεγάλος έρωτας. Δεν ξέρω, όμως, τι θα γίνει με αυτούς τους δύο. Όλοι μας κάνουν την ίδια ερώτηση και πραγματικά ούτε εγώ, ούτε ο Νικόλας (σ.σ. Χαλκιαδάκης), που υποδύεται τον Ιάσωνα, ξέρουμε. Θέλουμε πολύ να μάθουμε!

Εσύ έχεις ζήσει τρελό έρωτα, όπως η Εύα με τον Ιάσωνα;

Ναι έχω ζήσει! Όταν ερωτεύομαι, ερωτεύομαι με τρέλα. Θα τα δώσω όλα. Αυτό είναι και καλό και κακό. Με πειράζει, κυρίως, το μετά. Όταν τρώω τα μούτρα μου.

https://www.instagram.com/p/CSHtjVrMnAS

Λαμβάνεις μηνύματα στα social media; Τι σου λένε για τη σειρά και τον ρόλο σου;

Λαμβάνω πάρα πολλά μηνύματα. Στο Twitter όλοι μιλούν άσχημα για την Εύα. Στο supermarket, όμως, μου έχει συμβεί το πιο ακραίο. Ήμουν με μάσκα μέσα στους διαδρόμους του supermarket και μια κυρία μού φώναζε μπροστά σε όλους γιατί το κάνω αυτό, γιατί είμαι τόσο κακιά, γιατί είμαι κακομαθημένο και γιατί τα κάνω όλα αυτά στη μαμά μου, την Αλίκη. Μου έλεγε ότι έτσι δεν θα πάω μπροστά. Το έλεγε σε εμένα, όμως. Δεν έλεγε γιατί το κάνει αυτό η Εύα.

Δεν έχω ντραπεί περισσότερο στη ζωή μου, γιατί οι πελάτες που ήταν στο supermarket μπορεί να μη γνώριζαν ότι εγώ είμαι ηθοποιός. Πιθανότατα θεωρούσαν ότι εγώ μάλωνα με μια κυρία. Και προσπαθούσα να της εξηγήσω ότι είναι σίριαλ, ότι δεν είμαι έτσι.

https://www.instagram.com/p/CWF4vwqM2oc

Σε επηρεάζουν τα αρνητικά σχόλια;

Στην αρχή με όλα αυτά τα αρνητικά μηνύματα στενοχωριόμουν. Μετά κατάλαβα ότι έτσι είναι ο ρόλος και πρέπει να το αποδεχθώ. Ευτυχώς, πάντως, στο Instagram δεν έχω κανένα αρνητικό μήνυμα. Λαμβάνω πολύ γλυκά μηνύματα από τον κόσμο και προσπαθώ να απαντώ σε όσα περισσότερα μπορώ.

Στο Twitter δεν απαντώ, γιατί δεν έχω λογαριασμό. Μπαίνω απλά σαν επισκέπτης και τα βλέπω. Είναι εθιστικό.

Πώς νιώθεις που συνεργάζεσαι με καταξιωμένους ηθοποιούς, όπως ο Γιώργος Καραμίχος, η Νόνη Ιωαννίδου κ.ά.;

Νιώθω πάρα πολύ τυχερή, γιατί σε όποιο σίριαλ βρέθηκα ως τώρα γνώρισα φανταστικούς ηθοποιούς και ανθρώπους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είναι ένας κι ένας όλοι τους. Τους λατρεύω! Μου δίνουν συμβουλές και πιστεύω ότι δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από το να υπάρχει αλληλοβοήθεια ανάμεσα στους συναδέλφους.

ilios eua synenteyksi

Πώς είναι η σχέση σου με την πραγματική μαμά σου; Έχεις κοινά με την Εύα και τη σχέση της με την Αλίκη;

Ναι! Κι εγώ δεν μπορώ χωρίς τη μαμά μου! Ό,τι κι αν συμβεί θα πάρω αμέσως τηλέφωνο τη μαμά μου. Ακόμα κι αν έχουμε μαλώσει προηγουμένως. Με τη μαμά μου είμαστε μια γροθιά, όπως και με τον αδελφό μου και με τη γιαγιά μου. Είμαστε πολύ αγαπημένη οικογένεια. Είμαστε όπως ακριβώς στο σίριαλ. Η μαμά, εγώ και ο αδελφός μου. Πραγματικά, η δομή της οικογένειάς μου είναι ίδια με τον «Ήλιο». Όταν διάβασα το σενάριο είπα «δεν το πιστεύω».

Η μαμά σου σε παρακολουθεί στη σειρά;

Βέβαια. Είναι φανατική! Νομίζω ότι είναι η πιο φανατική τηλεθεάτρια που έχουμε στον Ήλιο. Και η γιαγιά μου το ίδιο. Η γιαγιά μου με παίρνει κιόλας τηλέφωνο και κλαίει. Πιστεύει ότι τα παθαίνω στ’ αλήθεια.

Αν παρατηρήσει κανείς το Instagram σου θα δει ότι έχεις μια λατρεία στο μακιγιάζ. Σου αρέσει τόσο πολύ;

Τρελαίνομαι! Το μακιγιάζ μού αρέσει πάρα πολύ, γιατί με αλλάζει. Έχω ένα πρόσωπο, το οποίο μπορείς να το αλλάξεις πολύ. Οι make up artists, για να καταλάβεις, μου λένε πάντα να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα, οπότε μ’ αρέσει να αλλάζω. Όπως και στους ρόλους μού αρέσει να αλλάζω. Μακάρι, δηλαδή, να μου δοθεί η ευκαιρία να με κάνουν εντελώς διαφορετική στον επόμενο ρόλο.

https://www.instagram.com/p/CU46xgbsGkK

Δηλαδή θα έλεγες «ναι» σε μια μεταμόρφωση για ρόλο…

Ναι, θα τα έκανα όλα! Και μαύρα μαλλιά θα έβαφα και αγορίστικο κούρεμα θα έκανα. Αν το απαιτούσε ο ρόλος και μου άρεσε πάρα πολύ, θα άλλαζα την εμφάνισή μου. Σαν Δέσποινα δεν θα έκανα εύκολα μια αλλαγή. Για χάρη, όμως, ενός ρόλου, εννοείται θα το έκανα.

Ποια είναι τα μυστικά ομορφιάς σου;

Αχ, κάνω πολλά! Επειδή βάφω τα μαλλιά μου ξανθά και θέλουν πολλή περιποίηση, κάνω το εξής: Βάζω μια φορά την εβδομάδα μείγμα από λάδι καρύδας, αμυγδαλέλαιο και ελαιόλαδο, φοράω το σκουφί μου και κοιμάμαι έτσι. Μοιάζω με τηγανητή πατάτα (γελάει). Ξυπνάω το πρωί, λούζομαι και τα μαλλιά μου είναι καταπληκτικά, σαν να έχεις κάνει κερατίνη.

Βάζω, επίσης, μάσκες μαλλιών και ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό μου. Επιπλέον, κάνω ένα σπιτικό scrub, επειδή έχω πολύ ευαίσθητο δέρμα. Αναμειγνύω λεμόνι, ζάχαρη και μέλι και κάνω πίλινγκ στο πρόσωπο. Μετά νιώθω κυριολεκτικά ότι έχω δέρμα μωρού.

https://www.instagram.com/p/CT6of8Bs5lF

Ποια είναι η σχέση σου με τη μόδα;

Περνάω τις φάσεις μου με τη μόδα. Βλέπω, για παράδειγμα, κάτι στο Netflix και πειραματίζομαι με το στυλ μου. Μου αρέσει να δοκιμάζω τάσεις. Δεν υπάρχει κάτι που θα με κάνει να πω «αυτό δεν θα το φορέσω ποτέ».

Βλέπεις Netflix;

Τρελαίνομαι. Βλέπω τα πάντα. Ό,τι πλατφόρμα υπάρχει την έχω για να βλέπω σειρές. Όταν, μάλιστα, τελειώνει μια σειρά που παρακολουθώ φανατικά, νιώθω ότι χωρίζω. Στενοχωριέμαι πάρα πολύ, σαν να τελείωσε ένα κομμάτι μου. Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν, βέβαια.

FYI: Η Δέσποινα Τσούτσα συμμετέχει στη σειρά «Ήλιος» του ANT1, που προβάλλεται καθημερινά στις 17.30!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Kafka στο TeenQueen.gr: Το ραδιόφωνο είναι για μένα μια γέφυρα μεταξύ έκπληξης και γενναιοδωρίας

Η Ιζαμπέλλα Φούλοπ από τη Γη της Ελιάς στο TeenQueen.gr: «Με γοήτευε η τηλεόραση αλλά τη φοβόμουν»

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved