Πες «ναι» στο ασφαλές σερφάρισμα απενεργοποιώντας το GPS στο κινητό σου - Πώς θα το κάνεις

Η διαδικασία που θα σε προστατεύσει από τους κινδύνους του διαδικτύου.

Τα περισσότερα κορίτσια έχουμε «έρωτα» με το κινητό μας τηλέφωνο το οποίο αποτελεί προέκταση του χεριού μας. Είναι αναμφίβολα η πιο χρήσιμη συσκευή ever αφού μας επιτρέπει να στέλνουμε μηνύματα, e-mails, να ακούμε μουσική ή να ανταλλάζουμε αρχεία με φίλους μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όλες οι σύγχρονες συσκευές διαθέτουν gps και υπηρεσίες εντοπισμού το οποίο είναι εξαιρετικά χρήσιμο (π.χ. για να βρούμε μια διαδρομή) ωστόσο κρύβει αρκετούς κινδύνους. Η ιδιωτικότητά μας στο διαδίκτυο παραβιάζεται καθημερινά αφού μπορούμε εύκολα να εντοπιστούμε μέσω της συσκευής μας από ανθρώπους που θέλουν να μας βλάψουν.

Πώς θα απενεργοποιήσεις το gps στο κινητού σου

Αυτό που πιθανώς αγνοείς είναι πως το smartphone σου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον ακριβής εντοπισμό της τοποθεσίας σου. Όλα τα apps που κατεβάζεις και χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση είναι ο no1 τρόπος εντοπισμού. Άλλες φορές πάλι μπορεί να ανιχνευθεί το στίγμα σου με πύργους κινητής τηλεφωνίας ή ασύρματα δίκτυα.

kinito8.jpg

Πάρε χαρτί και μολύβι για να σημειώσεις τα σωστά βήματα.

Εάν έχεις Android: Tο πρώτο βήμα είναι να πας στον πίνακα «Γρήγορες ρυθμίσεις» πάνω από τις ειδοποιήσεις σου. Η τοποθεσία μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί, αλλά μπορεί να χρειαστεί να πατήσεις το εικονίδιο με το μολύβι στο κάτω μέρος του πλαισίου «Γρήγορες ρυθμίσεις» για να το προσθέσεις εάν δεν υπάρχει ήδη.

Άνοιξε το μενού «Ρυθμίσεις» του τηλεφώνου σου και να μετακινήσου προς τα κάτω, όπου θα βρείς τις ρυθμίσεις τοποθεσίας στην ενότητα «Ασφάλεια και απόρρητο». Εδώ μπορείς να απενεργοποιήσεις εντελώς την τοποθεσία καθώς και να δείς ποιες εφαρμογές έκαναν πρόσφατα αιτήματα τοποθεσίας.

Ούτε πολλά posts, ούτε stories - 4 tips για να εκτοξεύσεις τους followers στα social media

Εάν έχεις i-phone: Σε αντίθεση με το Android, το Κέντρο Ελέγχου του iOS δεν σου δίνει την επιλογή να απενεργοποιήσεις τις υπηρεσίες τοποθεσίας. Εάν δεν έχεις χρόνο, μπορείς πάντα να ζητήσεις από τη Siri να απενεργοποιήσει την παρακολούθηση τοποθεσίας iPhone για εσένα.

Στο video που ακολουθεί θα δεις την διαδικασία βήμα-βήμα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved