3 δωρέαν apps για να μετρήσεις τη συναισθηματική νοημοσύνη σου

Γίνε κι εσύ pro στο θέμα της συναισθηματικής νοημοσύνης

Παρά το ότι ακούγεται πολύ fancy σαν τίτλος, η συναισθηματική σου νοημοσύνη (Ε.Ι ή emotional intelligence) είναι ουσιαστικά η ικανότητα που έχεις να αναγνωρίζεις τα συναισθήματα των άλλων, να ξέρεις τι ακριβώς είναι το καθένα και να χρησιμοποιείς τις πληροφορίες που σου δίνουν για να σκεφτείς, να προσαρμοστείς στο περιβάλλον σου και να πετύχεις τους στόχους σου.

Η συναισθηματική νοημοσύνη δεν είναι λιγότερο σημαντική από άλλους τύπους νοημοσύνης και ειδικά όταν είσαι έφηβος που κατακλύζεσαι συνεχώς από συναισθήματα. Αυτή είναι που όχι απλά θα σε βοηθήσει να τα διαχειρίζεσαι καλύτερα αλλά να βοηθάς και τους γύρω σου να προοδεύουν μαζί σου.

Η τεχνολογία έχει βρει για εσένα τα κατάλληλα apps που θα σε βοηθήσουν να μετρήσεις και να βελτιωθείς στη συναισθηματική σου νοημοσύνη.

  1. Smiling Mind

Το Smiling Mind είναι μία εφαρμογή για να κάνεις διαλογισμό -σαν μία new gen Katy Perry- και να καταγράφεις τα συναισθήματά σου πριν και μετά την κάθε συνεδρία. Σου δίνει, μάλιστα, τη δυνατότητα να κάνεις πράγματα ακόμη κι όταν είσαι offline. Σαν bonus, υπόσχεται μεγαλύτερη συγκέντρωση στα μαθήματά σου, λιγότερο στρες και περισσότερη αποτελεσματικότητα στην τάξη.

  1. Stop, Breathe & Think: Meditation & Mindfulness

Αυτό είναι το app που θα σε βοηθήσει να ελέγξεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, δίνοντάς σου τη δυνατότητα για προσωποποιημένα εργαλεία. Σου δίνει αναλυτικές οδηγίες για το πώς να ξεκινήσεις να το χρησιμοποιείς και μπορείς να καταγράφεις την πρόοδό σου στη συναισθηματική σου κατάσταση.

  1. Calm – Meditate, Sleep, Relax

Ακόμη ένα app που έρχεται φέρνοντας πολλές υποσχέσεις, το Calm στοχεύει στο να σου δώσει λιγότερο άγχος, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, περισσότερη συγκέντρωση και ηρεμία για το σχολείο κι όχι μόνο. Επιπλέον, η εφαρμογή έχει εκατοντάδες ώρες μουσικής, ειδικά σχεδιασμένες για να βοηθήσουν σε όλα τα παραπάνω.

Δες ακόμα: 5 περίεργα πράγματα που μόνο οι κολλητές κάνουν

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved