4 σημάδια που δείχνουν ότι η ζήλια του τον έχει... κυριεύσει

Και δεν είναι τα προφανή.

Η ζήλια χαρακτηρίζεται συχνά αυτή η «κόκκινη γραμμή» στις σχέσεις, που αν την ξεπεράσει κάποιος από τους δύο, μπορούν να καταστραφούν τα πάντα. Υπάρχει, όμως, και η άλλη όψη του νομίσματος... Η ζήλια δεν είναι πάντα τοξική. Μπορεί να είναι... χαριτωμένη και αθώα. Όταν δεν υπάρχει σε υπερβολικό βαθμό, είναι ένα συναίσθημα το οποίο σε κάνει να νιώθεις πολύ ξεχωριστή και δείχνει πόσο πολύ αρέσεις στον άλλον.

Και φυσικά, η ζήλια δεν υπάρχει μόνο στις σχέσεις. Αυτό το «πράσινο τερατάκι» μπορεί να «ξυπνήσει» και σε κάποιον που απλά ενδιαφέρεται για εσένα και εσύ δεν το έχεις καταλάβει ακόμα, δίνοντάς σου έτσι τις πρώτες ενδείξεις ότι σε βλέπει σοβαρά!

Μήπως πρέπει να αφήσεις τις εκρήξεις ζήλιας για το αγόρι σου στην άκρη;

Αν, λοιπόν, θέλεις να μάθεις ποια είναι τα 4 πιο... καραμπινάτα σημάδια ότι κάποιος σε ζηλεύει, απλά συνέχισε να διαβάζεις!



Παίρνει τα πράγματα... κατάκαρδα

Δεν έχει σημασία αν συζητάτε για κάποιο αγόρι, τον καλύτερό σου φίλο ή ακόμα και το κατοικίδιό σου. Όποιος ενδιαφέρεται πολύ για εσένα, παίρνει... κατάκαρδα οτιδήποτε τραβά το ενδιαφέρον σου περισσότερο απ' ό,τι ο ίδιος. Είτε του μιλάς για τον καινούριο συμμαθητή σου, είτε για το γατάκι σου, που αγαπάς περισότερο από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο, γι' αυτόν αποτελεί έναν σοβαρό λόγο για να στενοχωρηθεί και να ζηλέψει.

zilia

Σε αγνοεί

Αυτό μπορεί να ακούγεται κάπως παράλογο, αφού όταν κάποιος σε αγνοεί, συνήθως αποκλείεις το ενδεχόμενο να του αρέσεις. Και όντως, είναι ένας «κουφός» τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η ανθρώπινη ψυχολογία, ειδικά εκείνων που «λιώνουν» από έρωτα. Οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποιούν την αδιαφορία είτε για να δουν πώς θα αντιδράσεις και αν τους ψάξεις, είτε προσπαθούν να κρύψουν τα συνισθήματά τους για εσένα προκειμένου να μη γίνει... περίπλοκη η κατάσταση, είτε δεν μπορούν πια να ελέγξουν τη ζήλια τους ακούγοντάς σε να μιλάς για άλλους. Σε κάθε περίπτωση, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο τύπος έχει συναισθήματα για εσένα και παίζει αυτό το παιχνίδι με την ελπίδα να τον προσέξεις ή ακόμα και να τον... ερωτευτείς αν νιώσεις αισθητή την απουσία του από τη ζωή σου.

Ή γίνεται... «κολλιτσίδα»

Δεν είναι όλα τα αγόρια ίδια, επομένως δε συμπεριφέρονται όλοι με απόμακρο τρόπο αν ζηλέψουν. Υπάρχουν κι εκείνοι τους οποίους η ζήλια τους κάνει να... κολλάνε ακόμη περισσότερο και θέλουν να σου αποσπούν συνεχώς την προσοχή. Έτσι, λοιπόν, το να μη σε αφήνει λεπτό σε ησυχία, είναι ένας τρόπος για να σε εμποδίσει στην ουσία να ασχοληθείς με κάποιον άλλον. Από το να σου στέλνει μηνύματα κάθε λεπτό της ημέρας, μέχρι το να ψάχνει αφορμές για να είναι μαζί σου όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα, το σίγουρο είναι ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε άσσο που κρύβει στο μανίκι του για να μη σου αφήσει χώρο να γνωρίσεις κάποιο άλλο αγόρι. Ωστόσο, αυτό είναι το σημείο όπου η γλυκύτητα της ζήλιας, αρχίζει να εξελίσσεται σε κάτι πιο ανησυχητικό και πιθανότατα αυτό το αγόρι να είναι μια λανθασμένη επιλογή αν αναζητάς μια υγιή σχέση.



Συμπεριφέρεται με αγένεια

Ανεξάρτητα από το πόσο ερωτευμένος είναι μαζί σου, αυτός ο τύπος μπορεί να γίνει πολύ αγενής προς εσένα και όχι μόνο. Θα μιλήσει άσχημα για άτομα που έχουν την προσοχή σου και αυτό θα γίνει επειδή η ζήλια τον «θολώνει». Δε συνειδητοποιεί ότι όλες αυτές οι στιγμιαίες και ακούσιες εκρήξεις οργής, τον ρίχνουν στα μάτια σου και τον κάνουν ανεπιθύμητο.

Cover photo: @freepik

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved