Πώς θα πεις στον κολλητό σου ότι τον θέλεις

Ξεκίνησε σαν φιλία και εξελίχθηκε σε κάτι παραπάνω; 

Τουλάχιστον από τη μεριά σου; Επειδή μπορεί το ίδιο να αισθάνεται και ο κολλητός σου, πάρε μία βαθιά ανάσα και μίλησέ του για τα συναισθήματά σου.

Αρχικά, δε θα πρέπει να ξεστομίσεις κάτι τέτοιο στη μέση μίας άλλης συζήτησης. Κανόνισε να συναντηθείτε και να μιλήσετε μόνοι σας. Κοίταξέ τον στα μάτια και ρίξε τη βόμβα με μία σύντομη φράση όπως:

«Έχω αρχίσει να σε βλέπω σαν κάτι παραπάνω από φίλο». Μην χρησιμοποιήσεις τη λέξη «αγάπη», ακόμα και αν είσαι σίγουρη ότι τη νιώθεις, γιατί πρόκειται για μία λέξη με μεγάλη σημασία και μπορεί να φοβίσει τον φίλο σου άσχετα με τα συναισθήματά του.

Προσπάθησε να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και να μιλάς όσο πιο ήσυχα γίνεται, γιατί αν κάνεις σαν να αποκαλύπτεις κάτι φοβερό, τότε μπορεί να αντιδράσει σαν να άκουσε κακά νέα.

Και αν δε νιώθει το ίδιο; Και σε αυτή την περίπτωση είσαι σε καλύτερη θέση από το να μην είχες μιλήσει καθόλου γιατί τώρα γνωρίζεις έστω την πλευρά του και δεν περνάς ώρες ατελείωτες να προσπαθείς να καταλάβεις αν σου είπε ότι σου πάει το νέο σου φόρεμα επειδή σε θέλει σαν φίλος ή σαν κάτι παραπάνω.

Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω μέχρι να ξεπεράσετε αυτή τη συζήτηση και εσύ αυτά που νιώθεις, αλλά δε χρειάζεται να βιαστείς. Πάρε το χρόνο σου και σκέψου αν μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις παρέα μαζί του ή αν, τουλάχιστον προς το παρόν, πρέπει να μην βλέπεστε και τόσο πολύ.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved