Γλώσσα του Σώματος: Έτσι θα καταλάβεις τι θέλει να σου πει χωρίς να πει κουβέντα

Κι όμως, είναι αλήθεια.

Η Γλώσσα του Σώματος είναι ο τρόπος να εκφράσεις τα συναισθήματά σου αλλά και να καταλάβεις τον συνομιλητή σου. Με τις κινήσεις των χεριών, ακόμη και τη στάση του σώματος μπορείς να καταλάβεις αν ο φίλος σου περνάει καλά, αν η κουβέντα σας είναι για εκείνον βαρετή, ακόμη κι αν ψεύδεται.

Το ανθρώπινο σώμα φαίνεται πως έχει τον τρόπο του να επικοινωνεί ακόμη κι όταν εσύ αποφασίζεις να σιωπήσεις, πώς όμως μπορείς να λάβεις τα σωστά μηνύματα και πώς να καταλάβεις τι αισθάνεται ο άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα σου με μια μόνο ματιά;

Είναι γεγονός πως ποσοστιαία, περισσότερα μηνύματα λαμβάνουμε από τη γλώσσα του σώματος και τα ηχητικά ερεθίσματα παρά από τα ίδια τα λόγια που βγαίνουν από το στόμα μας. Το τρανό παράδειγμα αυτού είναι τα κατοικίδια τα οποία προφανώς δεν καταλαβαίνουν τι λέμε, αλλά αντιλαμβάνονται τον τρόπο που τους μιλάμε. Αν υψώσουμε τη φωνή μας καταλαβαίνουν πως έκαναν κάποια ζημιά κι αν μιλήσουμε γλυκά το λαμβάνουν σαν επιβράβευση. Ένα μήνυμα που δέχεσαι μέσα από την επιτόπια επικοινωνία λαμβάνεται ως εξής: 7% λέξεις, 38% το ύφος και η ένταση της φωνής, 55% η γλώσσα του σώματος.

Η γλώσσα του σώματος λοιπόν είναι το μέσο με το οποίο οι άνθρωποι μεταφέρουν πληροφορίες μέσω συνειδητών και υποσυνείδητων κινήσεων του σώματος, ακόμη και εκφράσεων του προσώπου.

Η γλώσσα του σώματος φαίνεται να έχει τρεις βασικές χρήσεις: Αρχικά ως συνειδητή αντικατάσταση της ομιλίας, δεύτερον για ενίσχυση της ομιλίας και τέλος ως καθρέφτης ή και προδότης της διάθεσης.

Το πρώτο σύγχρονο βιβλίο για τη γλώσσα του σώματος εμφανίστηκε πριν από τουλάχιστον 350 χρόνια από τον John Bulwer.

Πώς μπορείς να καταλάβεις αν κάποιος σου λέει ψέματα; Τα μάτια όντως μιλούν από μόνα τους και το… «The eyes Chico, they never lie» είναι μια μεγάλη αλήθεια. Φυσιολογικά τα βλέφαρα ανοιγοκλείνουν 6 με 8 φορές το λεπτό. Άνθρωποι που βρίσκονται υπό πίεση ή λένε ψέματα ανοιγοκλείνουν τα βλέφαρά τους σχεδόν στον διπλάσιο ρυθμό.

Όπως αναφέρεται στο factretriever έρευνες έχουν διαπιστώσει πως κάποιος που λέει ψέματα κάνει πιο αργές κινήσεις και προσπαθεί να ελέγξει τα άκρα του. Οι κινήσεις των χεριών του, ακόμη και των ματιών του είναι λιγότερες από κάποιον που δεν ψεύδεται. Από όλες τις εκφράσεις του προσώπου πάντως, το χαμόγελο μπορεί να είναι το πιο παραπλανητικό.

Διάβασε περισσοτερα στη gallery.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved