5 κοινωνικά «όχι» για τα οποία δεν πρέπει να έχεις ενοχές

Πολλές φορές θες να αρνηθείς σε κάτι, αλλά δεν το κάνεις.

Όταν είσαι ενοχικός άνθρωπος, πολλά πράγματα τα υπερσκέφτεσαι. Καταστάσεις για τις οποίες κάποιος άλλος δε θα προβληματιζόταν ούτε στο ελάχιστο σε κάνουν να αφιερώνεις πολύ χρόνο, να τις μελετάς λες και θα παρουσιάσεις έρευνα στον εαυτό σου και σου δημιουργούν σύγχυση.

Ενίοτε, ακόμα κι αν έχεις πάρει απόφαση σχετικά με το τι πρέπει να κάνεις, όταν την υλοποιήσεις, βρίσκεσαι να αναρωτιέσαι αν ήταν το πιο σωστό που μπορούσες να κάνεις. Λες και με κάποιον τρόπο θα μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω και να αλλάξεις την εξέλιξη των πραγμάτων.

Ναι, ξέρουμε πολύ καλά όλη αυτήν την κατάσταση. Το έχουμε νιώσει στο πετσί μας προσπαθώντας να ηρεμήσουμε την εσωτερική φωνή που θέλει να τα κάνει όλα τέλεια και να μη δυσαρεστεί τους άλλους. Μήπως, όμως, έτσι το μόνο που καταφέρνουμε είναι πιέζουμε τον εαυτό μας και να καταλήγουμε να φθειρόμαστε εμείς ψυχολογικά;

Ξέρουμε πολύ καλά την απάντηση στην παραπάνω ερώτηση, οπότε δε χρειάζεται να υπεισέλθουμε σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Γι’ αυτό ακριβώς συγκεντρώσαμε στην παρακάτω gallery 7 περιπτώσεις στις οποίες θες να πεις «όχι», πρέπει να πεις «όχι», αλλά δεν πρέπει να έχεις καμία απολύτως ενοχή.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved