3 λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τη σχέση σου

Μπορεί και να μην καταλαβαίνεις ότι τα κάνεις.

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι περίπλοκες. Κάποιες λιγότερο, άλλες περισσότερο. Αυτό είναι κάτι που, αν και προκαλεί κάποια σύγχυση ή δυσφορία, δε φαντάζει και τόσο παράλογο. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στη διαφορετικότητα των χαρακτήρων. Ο καθένας από εμάς έχει τη δική του προσωπικότητα και πολλές φορές στοιχεία του ενός έρχονται σε σύγκρουση με στοιχεία του άλλου. Το κατά πόσο τελικά μπορούν να συνυπάρξουν εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, οι οποίοι συνοψίζονται στο μέγεθος των διαφορών και στη θέληση των ατόμων.

Όταν, όμως, σε αυτά ερχόμαστε να προσθέσουμε το ερωτικό κομμάτι, το θέμα μπερδεύεται ακόμα περισσότερο. Αυτός ο ηλεκτρισμός που υπάρχει -και που πρέπει να υπάρχει- μεταξύ ενός ζευγαριού δημιουργεί πολλές φορές συμπεριφορές που δε θα έπρεπε να υπάρχουν σε μία υγιή σχέση. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται και τρία πράγματα που σημαίνουν κατευθείαν κόκκινο καμπανάκι και που καλό θα ήταν να σταματήσεις να κάνεις για να μη φθείρεις τη σχέση.

lathi sxesi5
  1. «Μαζεύεις» πράγματα.

Φυσικά και δε θες να τσακώνεσαι κάθε φορά. Κανείς -υγιής- δε θέλει να έχει ένταση στη ζωή του, ειδικά όταν αυτή αφορά έναν άνθρωπο τόσο δικό του και για τον οποίο τρέφει δυνατά συναισθήματα. Καλό είναι να επιλέγεις τις μάχες σου και να μη δίνεις τροφή στο παραμικρό που θα τύχει να υποπέσει στην αντίληψή σου. Άλλο, όμως, αυτό και άλλο να φτάνεις στο άλλο άκρο. Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δε λέει τίποτα και απλά κάποια στιγμή φτάνει στο «μπαμ», καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Δε γίνεται να κρατάς σημειώσεις με όλα όσα σε ενοχλούν και απλά να κάνεις την οργισμένη έκρηξη ανακοινώνοντάς τα. Στην τελική, και δίκιο να έχεις, ο άλλος απλώς βλέπει μπροστά του έναν άνθρωπο που έχει αντιδράσει υπερβολικά, ενδεχομένως και παράλογα, γιατί δεν μπορεί να ξέρει τι έχει προηγηθεί και έφτασες σε αυτό το σημείο. Κι εσύ από την πλευρά σου ξενερώνεις γιατί χτίζεις μία Χ εικόνα. Μίλα για ό,τι σε ενοχλεί. Λύσε ό,τι πρόβλημα έχεις -αν λύνεται- και πήγαινε ή μην πας παρακάτω.

lathi sxesi3
  1. Δεν τον εμπιστεύεσαι.

Η εμπιστοσύνη είναι δύσκολο πράγμα. Όσο δύσκολα χτίζεται, τόσο εύκολα γκρεμίζεται. Όμως, για να είσαι σε σχέση με κάποιον, η εμπιστοσύνη πρέπει να είναι κάτι το αυτονόητο. Αν δεν του έχεις, μην είσαι μαζί του. Γιατί συμβαίνουν δύο πράγματα. Είτε έμμεσα κατηγορείς κάποιον για κάτι χωρίς να έχεις αποδείξεις εξαιτίας δικών σου ανασφαλειών είτε αυτός ο κάποιος έχει μία συμπεριφορά που δεν αξίζει την εμπιστοσύνη σου. Κανένα από τα δύο δεν πρέπει να συμβαίνει. Οπότε, έχεις με τη σειρά σου δύο επιλογές: Να χτίσεις -μαζί με εκείνον- γερά τα σκαλιά της εμπιστοσύνης ή να βρεις κάποιον άλλο που να σου την εμπνέει.

lathi sxesi2
  1. Θες να κάνετε τα πάντα μαζί.

Εννοείται ότι σου λείπει. Εννοείται ότι δεν τον χορταίνεις. Αλλά, δε γίνεται να κάνετε τα πάντα όλα μαζί μέσα στη μέρα. Σαφώς πρέπει να περνάτε χρόνο σε κοινές ασχολίες, να βλέπετε σειρές, να δειπνείτε και ό,τι τέλος πάντων σας κάνει χαρούμενους. Ωστόσο, ο κάθε ένας πρέπει να έχει και χρόνο να κάνει μόνος του πράγματα. Για παράδειγμα, εσύ μπορεί να θες να διαβάσεις ένα βιβλίο και εκείνος να παρακολουθήσει ένα μάθημα online. Δε χρειάζεται να στέκεστε και οι δύο πάνω από το βιβλίο ούτε και να γίνεται συμμαθητές απλώς για να μην υπάρχει τίποτα που να κάνετε χωριστά. Και, βασικά, κάνετε ό,τι νιώθετε χωρίς να πιέζεστε. Δεν υπάρχει καθολικό manual που να ισχύει σε κάθε σχέση.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved