Έτσι θα αποφύγεις τον πρώην σου από τα social, χωρίς να κάνεις unfollow

Είναι πιο απλό από όσο νομίζεις.

Έτσι θα αποφύγεις τον πρώην σου από τα social, χωρίς να κάνεις unfollow

Τα social media είναι ένας διαδικτυακός «χώρος» στον οποίο μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα τον έρωτά σου-όταν φυσικά είσαι σε σχέση-ας μην κρυβόμαστε όμως, όταν χωρίζεις, το instagram και το facebook μπορούν να αποβούν μοιραία. Πόσο ψυχοφθόρο είναι να βλέπεις στην αρχική σου τις δημοσιεύσεις του πρώην σου, μας λες; Ή ακόμη χειρότερα, φαντάζεσαι να πέσεις πάνω σε μια φωτογραφία με το νέο αίσθημά του; Άπαπα!

Θα σου μιλήσουμε ειλικρινά! Σε τέτοιες περιπτώσεις-που δε μπορείς να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου- καλό είναι να πατήσεις το κουμπί του unfollow.

Αν πάλι, δε σου πάει η καρδιά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλες τακτικές. Θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και δε θα βλέπεις τις δημοσιεύσεις του. Άσε που θα γλιτώσεις από ενδεχόμενες γκρίνιες του τύπου «γιατί με διέγραψες από το facebook». Βέβαια αν μας ρωτάς, δεν έχεις να δώσεις λόγο σε κανέναν για τις προσωπικές σου επιλογές, αλλά σου έχουμε τους τρόπους να απομακρυνθείς χωρίς να γίνεις αντιληπτή.

Για να σταματήσεις να βλέπεις κάθε νέο post μπορείς απλά να πατήσεις στις τρεις οριζόντιες κουκκίδες στα δεξιά της ανάρτησής του. Εκεί θα δείς το «Να μην ακολουθώ». Πάτησέ το και δε θα εμφανίζονται στην αρχική σου οι νέες δημοσιεύσεις του.

Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία «Απόκρυψη δημοσίευσης» μπορείς να αποφύγεις τις αναρτήσεις κάποιου από την αρχική σου. Αυτή η ρύθμιση μπορεί να γίνει και για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα-μέχρι να ενεργοποιήσεις ξανά τις ειδοποιήσεις- αλλά και για 30 ημέρες. It's up to you!

Αν πάλι, έχεις κάνει τα παραπάνω αλλά εκείνος εξακολουθεί να βλέπει τις αναρτήσεις σου, για να αποφύγεις τις δυσάρεστες συναντήσεις μπορείς να κάνεις κάτι πολύ έξυπνο. Όπως στο Instagram, έτσι και στο Facebook μπορείς να φτιάξεις μια λίστα με... «Στενούς φίλους». Θα επιλέξεις να δημοσιεύεις τις φωτογραφίες σου εκεί και φυσικά σε αυτή τη λίστα δεν έχει θέση ο πρώην σου. Έτσι δε θα μπορεί να βλέπει τι ανεβάζεις.

Υ.Γ: Να ξέρεις πάντως, έχεις ακόμη τη δυνατότητα να πατήσεις πάνω σε αυτό το μαγικό κουμπί της διαγραφής ή του... μπλοκαρίσματος (why not) και να απαλλαγείς μια και καλή.