Το μεγαλύτερο Debate! Υπάρχει τελικά φιλία ανάμεσα σε αγόρια και κορίτσια;

Ιδού η απορία!

Το μεγαλύτερο Debate! Υπάρχει τελικά φιλία ανάμεσα σε αγόρια και κορίτσια;

Τι είναι η φιλία εν τέλει; Για τον κάθε έναν από εμάς, οι «κανόνες» μιας φιλίας αλλάζουν αλλά η βάση παραμένει η ίδια. Μια καλή φίλη θα σου σταθεί στα δύσκολα και θα χαρεί με τη χαρά σου. Θα είναι εκεί, ακόμη κι όταν λείπει και θα μπορείς να της τα πεις όλα, χωρίς να βγάλεις μιλιά. Η φιλία είναι ιερή και αν σκεφτείς ότι οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε, τότε ναι, είναι πολύτιμη.

«Φίλο» θα αποκαλέσεις εκείνον που περνάς τις περισσότερες ώρες μαζί του, εκείνον που παίρνεις τηλέφωνο πριν ακόμη μιλήσεις σε οποιονδήποτε, ακόμη και εκείνον που έχεις μοιραστεί το θρανίο σου στις σχολικές τάξεις από το δημοτικό έως σήμερα. Και κάπου εδώ, τίθεται το μεγαλύτερο ερώτημα όλης της ανθρωπότητας, εξίσου σημαντικό με το αιώνιο ερώτημα «να ζει κανείς ή να μη ζει;». «Υπάρχει φιλία ανάμεσα σε ένα αγόρι και σε ένα κορίτσι ή όχι;» ιδού η απορία!

Στην απάντηση αυτού του ερωτήματος κανένας δε μπορεί να είναι απόλυτος, είτε υποστηρίξει ότι μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ των δύο φύλων, είτε όχι. Άλλωστε, ποιος μπορεί να είναι απόλυτος σε τέτοια θέματα;

Ανθία
Μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ των δύο φύλων, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια φιλία που έχει περάσει από 40 κύματα και μετρά πολλά χρόνια «δοκιμασιών». Είναι εύκολο να πεις ότι φιλία ανάμεσα σε ένα αγόρι και σε ένα κορίτσι δε μπορεί να υπάρξει, αλλά πώς μπορείς να είσαι τόσο απόλυτη όταν μιλάμε για ένα πρόσωπο με το οποίο ουσιαστικά έχεις μεγαλώσει μαζί και έχει πια πάρει θέση στην οικογένεια σου; Αυτόν τον άνθρωπο υποσυνείδητα τον υπολογίζεις σαν οικογενειακό σου πρόσωπο και αυτό δε μπορεί να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη. Ναι, υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στη ζωή μας, φίλοι που έχουμε μεγαλώσει μαζί και δε μπορούν να πάρουν κάποια άλλη θέση στη ζωή μας από εκείνη του φίλου.

Φυσικά και μπορούν να υπάρξουν εξαιρέσεις όπως μπορεί να υπάρξει και ερωτική έλξη μεταξύ αγοριού και κοριτσιού αλλά σε άλλες περιπτώσεις. Όσο για τις φιλίες μεταξύ κοριτσιών; Τι; Εκεί δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα; Έχεις ακούσει ποτέ για φιλίες που καταστράφηκαν λόγω ανελέητης ζήλιας; Αυτό είναι ένα φαινόμενο που θα συναντήσεις κυρίως σε σχέσεις κοριτσιών. Όλα τα παραπάνω ισχύουν αλλά ισχύουν στις περιπτώσεις που σχέσεις βαπτίζονται φιλίες κι όμως ουδεμία σχέση έχουν. Κάποιοι άνθρωποι συστήνονται ως φίλοι και μέχρι το τελευταίο λεπτό σε βγάζουν ασπροπρόσωπη και δε σε κάνουν να αμφιβάλεις ούτε λεπτό για τη φιλία τους. Τέτοιοι φίλοι είναι αναγκαίοι στη ζωή σου και αν τους βρεις, μη τους αφήσεις να φύγουν.

Χριστίνα

Φιλία μεταξύ των δύο φύλων; Χμμ! Δεν πιστεύω και πολύ ότι ισχύει αυτό αφού μπορώ να δω την απάντηση μέσα από λίγες κινήσεις. Για να είμαι ειλικρινής θεωρώ πως δεν γίνεται να αλλάξεις ρούχα μπροστά στον κολλητό σου και να μην σε δει έστω για 2 δευτερόλεπτα πονηρά. Η έλξη μεταξύ αγοριών και κοριτσιών προέρχεται από την φύση και είναι αρκετά δύσκολο να πάμε κόντρα σε αυτό. Φυσικά δεν εννοώ ότι θέλεις να συνεβρεθείς με όλους τους κολλητούς σου όμως δεν σημαίνει πως μπορείς να θεωρείς δεδομένο ότι εκείνοι δεν σε βλέπουν αλλιώς πέρα από φιλικά. Με λίγα λόγια φύλαγε τα ρούχα σου για να' χεις τα μισά όπως λένε και οι παλιοί (κάτι θα ξέρουν παραπάνω).